For snaut ett år siden braste junioren Fredrik Riseth inn til en forrykende og høyst oppsiktsvekkende 11. plass på bysprinten i Drammen. I dag stilte førsteårssenioren igjen til start og på ny viste melhusgutten at han på langt nær er fornøyd med bare å få delta i verdenscupen.

Les også:

Fredrik herjet i Drammen

Fra 11. plass i Drammen til barnepasser

I prologen suste han inn til 17. plass, snaut fem sekunder bak russiske Alexander Panzhinskiy, som var aller raskest i sentrum av Drammen.

I alt ti nordmenn er klar for kvartfnalene som starter fra klokka 14.30 i ettermiddag.

Storebror Martin Riseth er med i teamet til Fredrik og han tror lillebroren har enda mer inne.

- Han sa etter prologen at han ikke gikk så bra teknisk, men det gikk nå fort, forteller han.

Juniorverdensmesteren fra i sprint i fjor, er satt opp i fjerde heat. Der skal han opp mot blant andre Federico Pellegrino, italieneren som har vært den klart beste sprinteren denne sesongen. Martin Riseth tror det er mulig for Fredrik å gjenta fjorårsbedriften ved å gå videre til semifinalene.

- Jeg tror det, alt er mulig når du står i heat.

Flere av dagens utøvere i Drammen velger å gå på blanke ski. Det gjør ikke førsteårssenior Riseth.

- Han har valgt å gå med feste og fortsetter nok med det. Han er god i diagonalgang og har nok forsen sin der i forhold til andre, sier storebror.

I kvartfinalen var han vel ivrig og fikk gult for tyvstart. På forsøk nummer to gjorde han ingen feil og gikk rett i front ut fra start. Deja vu fra i fjor, vil mange si. Lenge lå han svært godt an til avansement, men på slutten fikk han det tungt og ble forbigått av flere løpere inn mot mål. Til slutt ble det 5. plass på Riseth, som i hvert fall kan si seg fornøyd med å ha holdt sprintverdenscupleder Federico Pellegrino bak seg.