- Jeg følte at mulighetene for å utvikle meg videre var minst like gode i Rosenborg og da var det ikke noe vits å dra utenlands, sier Melhus-gutten.

17-åringen kom sammen med sambygdning Olaus Jair Skarsem til Rosenborg i 2013 og sammen har de vunnet G16-NM to ganger og senest i fjor G19-NM etter 6-0 over Strømsgodset i finalen på Telenor Arena. Jubelåret endte med landslagsuttak for Solbakken, som etter tre G17-landskamper i Sverige også ble interessant for flere klubber utenlands.

Ny ettårsavtale

I hele tre uker før jul trente fotballtalentet med den italienske toppklubben Lazio, som holder til i idylliske Roma.

- Det var mye annerledes kultur der. Jeg mistrivdes ikke, men jeg følte ikke det var så mye bedre der og risikoen med å flytte var stor. Særlig når jeg ikke følte det var så mye bedre enn i Rosenborg, sier han.

At tilbudet fra italinerne drøyde ut gjorde også at Melhus-gutten bestemte seg for Rosenborg innen han fikk tilbudet på papir fra Lazio i forrige uke. Tirsdag skrev han derfor under en ny ettårs-avtale med trønderne.

Stod over kamp

- Det tok vel lang tid til slutt og det ble litt useriøst, selv om dialogen var profesjonell, sier Solbakken.

Dermed er han fremdeles lagkamerat med Olaus Jair Skarsem, som søndag spilte store deler av kampen da Rosenborg 2 tapte 0-3 mot Verdal i årets første oppkjøringskamp for det nyopprykkede 2. divisjonslaget.