Det er ikke sportslige grunner til at 33-åringen fra Soknedal tar et personlig nedrykk til 5. divisjon. Lange fotballhelger i buss og fly gjør at familiære hensyn og jobb kommer foran.

– Jeg har spilt åtte-ni år i 2. divisjon og 3. divisjon og helgekampene tar hele helga. Nå blir det mest midtukekamper, sier Laugsand like etter at assistenttrener Tore Havdal har tvunget en litt ufrivillig Melhus-manager Eirik Ramlo til å stille opp på et klassisk signaturbilde for en overgang.

Les også: Gimse forsterker

Les også: Støren må på trenerjakt

– Bør være i toppen

Kim Roger Laugsand sier det blir spennende å være i Melhus, og at han gleder seg til den kommende sesongen.

– Jeg vil være med å bidra til å få Melhus opp, i første omgang til 4. divisjon da. Kanskje enda lenger opp, sier han.

Laugsand har mange år bak seg i 2.- og 3. divisjon for Byåsen, Buvik og Rødde. Venstrebacken har bodd i Melhus siden 2004 og sånn sett nesten kommet hjem, uten at han tidligere har ikledd seg Melhus-drakta.

– Jeg syns de har et spennende lag. Med denne troppen bør vi være helt i toppen. Opprykk er det eneste som gjelder, sier han.

Droppet Gimse

Laugsand var også ønsket lenger opp i dalen og i så måte også lenger opp i systemet. Gimse-trener Ketil Olsen ville ha profilen til Brekkåsen, dit tidligere lagkamerat og backrival Thomas Valø tok turen fra Rødde.

– Det satses der også, Valø er jo der. Det hørtes spennende ut det også, men jeg kjenner folkene her bedre. Sønnen min spiller fotball her, så det er artig å prøve å bidra til at de kommer opp, sier Laugsand.

Må roe seg ned

Han kjent for å ha et utrolig temperament på banen og lover også å ta dette med ned i 5. divisjon, selv om han har fått advarsler fra trener Jan Ketil Berg.

Les også: Store ambisjoner for Gimse

– Han kan ikke ha det i 5. divisjon, for der er det dommere som ikke har glimt i øyet. De går lei. I divisjonene over tåler de mer, sier Melhus-treneren.

– Vi har snakket om det allerede, han må roe seg ned og kanalisere temperamentet ut i kampen og spille god fotball. Han flirer nå av det. Det var ikke noe tull med ham da jeg var trener for ham i Byåsen.

Trener Jan Ketil Berg har all grunn til å være fornøyd med nysigneringen.