I dag lørdag har idrettslaget Leik aktivitetsdag på kunstisbanen på Korsvegen, og flere hundre unger spiller kamper og deltar i ishockeyskolen ute på isen.

Har spilt i seks år

To av dem som er utvalgt til å være dommere, er Einar Stubsjøen Mo (10) og Håkon Eid (10). Begge er dommere for første gang,og de startet å spille ishockey da de var fire år gamle.

- Det er artig å være dommer, sier Håkon som dømmer i to kamper.

Einar har fått i oppgave å dømme i tre kamper, og han synes ikke det er vanskelig å være dommer.

- Hva gjør dere om spillerne ikke hører etter?

- Da blåser vi i fløyta, forklarer Håkon.

Rekruttering

Elin Sagberg Rønning som er leder for ishockeyavdelinga, forteller at Leik benytter unge spillere som dommere for å rekruttere til dommerjobben. Dommerne kommer fra U11 og U13.

- Ishockey har ett av verdens mest kompliserte regelverk, og det er nesten 200 sider med regler i regelboka. Det er en fin start å være dommer på en aktivitetsdag for der følger de de letteste reglene, sier Sagberg Rønning.

Les også: hit valfarter trondheimslagene

Roser banemannskapene

Aktivitetsdagen hang for øvrig i en tynn tråd etter regnværet på fredag. Kunstisbanen er utendørs, og den var full av vann.

- I Trondheim har de tak over baner, og kommunen ordner opp fra å preparere is til å vaske gulv. Her må vi gjøre alt selv, og banemannskapene gjorde en utrolig flott jobb. De stod på gjennom natta, og som vanlig har Leik verdens beste banemannskaper.  Vi retter også en takk til værgudene for at det ble kaldere i dag, sier Sagberg Rønning.

23 lag kom til aktivitetsdagen, og alle lag unntatt Leiks lag, kom fra Trondheim.

Les også: leide ishockeybanen

Elin Sagberg Rønning er leder for ishockeyavdelinga i Leik.