Lørdag går Maiken Caspersen Falla ut i gul ledertrøya i langrennsverdenscupen. Selv er hun på nippet til å kalle det et «ran».

25-åringen fra Fetsund stormet inn til seier på fredagens klassiske sprint i Kuusamo. Seier i første del av minitouren gjør at hun går først ut i lørdagens fem kilometer skøyting.

Les også: Marit: – Jeg er ikke mett

Falla visste nesten ikke hva hun skulle si om sin første opptreden i gul trøye. Seieren ga 50 verdenscuppoeng, selv om seieren i seg selv ikke teller som selvstendig verdenscupseier. Det er det bare sammenlagtseieren etter tre etapper som gjør.

– Det blir nesten litt surrealistisk. Det var noen som sa til meg da jeg kom i mål at jeg kom til å få gå i gult nummer, fordi jeg ledet verdenscupen sammenlagt. Jeg tenkte hæ? Så tenkte jeg meg litt om, og så var det faktisk sant. Det føles nesten som om jeg har knabbet startnummeret til Marit! Det er hun som pleier å bruke dette nummeret, skrattet Falla under pressekonferansen i etterkant.

Nyte

Den nevnte Marit er selvsagt gravide Marit Bjørgen som for første gang ikke er med i Kuusamo etter at verdenscupen i langrenn ble lagt til skogskommunen nord i Finland. Stort sett er det endt med en Bjørgen i gul trøye. Der hun som nesten alltid har vist konkurrentene ryggen i Kuusamo.

– Nå skal jeg bare nyte dette. Dette startnummeret skal bli godt tatt vare på. Det er noe man drømmer om når man trener så mye, og da er det kult å klare det.

Les også: Innrømmer at Bjørgen er savnet

Les også: Trener fortsatt mye

Fallas store mål for sesongen er sammenlagtseieren i sprintverdenscupen, og hun har ingen tro på at hun klarer å forsvare den gule ledertrøya lenge.

– Jeg skal være så realistisk å si at det blir tøft for meg å beholde denne her mer enn én dag. Jeg håper å gjøre det bra sammenlagt i minitouren. Jeg ble nummer sju sammenlagt i fjor, og hvis jeg gjør det like bra som da skal jeg være veldig fornøyd.

Kos

Falla kom først og fremst til Finland for å prestere på sprinten, og det gjorde hun til gagns. Hun var klart best gjennom hele dagen, og ingen staket bedre enn henne på oppløpet.

– Det var sprinten jeg hadde mest fokus på. Nå skal jeg bare ta dag for dag og kose meg. Jeg vet jeg at jeg er god til å henge i ti kilometer i klassisk (søndagens avslutningsetappe), og jeg er god i spurten.

Jenta som representerer Gjerdrum IL på Romerike er i slag.

– Jeg følte meg i utrolig bra form. Jeg har sagt at jeg skulle være bra fra start av i år, men det er noe annet å klare det enn å si det. Jeg håper at jeg i hvert fall kan holde bra form fram til jul. Jeg må velge ut og prioritere for å holde fokus på sprintcupen. Jeg føler at jeg er blitt bedre fra i fjor og at jeg går bedre på ski enn tidligere. Jeg er bedre forberedt enn i fjor, mente Falla.

Hun fikk også selskap av sin nesten jevngamle romeriking Ragnhild Haga på pallen. Haga ble nummer tre bak svenskenes Stina Nilsson.