Thomas Mjøen har fin flyt for tida. Mandag på Leangen styrte han familiehesten Spikmyra inn til en overlegen seier og 30.000 kroner.

Les også: Melhustraver med ny seiersrekke

Les også: Mjøen tok overlegent NM-gull

Med 25 førsteplasser er amatøren fra Melhus for øyeblikket kun én seier fra å tangere det beste årsresultatet så langt. Med over en måned igjen av sesongen burde mulighetene være gode til å sette ny rekord.

Overbevisende seier

Fem år gamle Spikmira er en av dem som kan bidra til det. Den siste seieren var overbevisende. Denne gangen gjaldt det Leangens Hoppechampionat.

Mjøen og Spikmyra lå som fjerdehest da angrepet ble satt inn på siste bortre langside, men melhuskusken tråkket på gassen og opparbeidet seg en solid ledelse i siste sving. Da målstreken ble passert var ledelsen til konkurrentene Pave Loma og Kai Johansen på flere lengder.

Hoppe med gode sjanser

Spikmira mestret de løse og utfordrende baneforholdene på Leangen imponerende godt.

– Hun kjentes pigg og vant tempo. Jeg tror hun når lenger enn broren Vladimir. Det ser ut som vi får litt tilbakebetalt for jobben, og jeg tror hun skal ha litt å hente i hoppeløpene framover, sa en optimistisk Thomas Mjøen, som også var optimistisk med tanke på sitt faste oppsitt Baritrons sjanser i V75 i Drammen til helga.

Les mer om løpet i torsdagens papirutgave.

Tidligere i høst tok også Thomas Mjøen hjem Nordisk Mesterskap for amatørkusker for andre gang i karrieren. Foto: Hestesport.com