– Det blir et halvt anlegg uten kunstgressbanen, og det blir som å si ja til bygging av garasje men ikke til huset. NVE sa ja til klubbhuset, og nå snur de plutselig om når det gjelder kunstgressbanen, sier Tore Aune, leder for fotballavdelinga i Trønder-Lyn.

Klargjøringa av tomta har startet, Melhus kommune har gitt byggetillatelse og Solberg Maskin har fått oppdraget. Trønder-Lyn trodde alt var klappet og klart, og satset på å ha kunstgressbanen til 5,5 millioner kroner klar til neste års sesong starter.

Imidlertid har NVE satt ned foten for kunstgressbanen, og sjefingeniør Mads Johnsen viser til nye retningslinjer.

– De handler om at en ikke skal suse inn mer folk på et farlig område, sier Johnsen.

Forundret

Både Aune og sportslig leder Kristian Vagnild er forundret over at det ikke skal være mulig å bygge kunstgressbanen like ved klubbhuset. De viser til at Melhus kommune har gitt byggetillatelse til banen. Trønder-Lyn har hatt utgifter til opparbeiding og for Melhus kommune betyr arbeidet med banen at avløpsledninger også kan legges.

Det nye klubbhuset til Trønder-Lyn er bygd etter de gamle retningslinjene og omfattes ikke av byggeforbudet, forklarer Johnsen.

NVE mener at kunstgressbanen fører til ansamling av folk, og at det kan være farlig. Melhus kommune har fått utført boringer som viser at området ikke har farlige leirepartier, men det mener NVE ikke er relevant.

Utløpssone

– Området ligger i utløpssonen for kvikkleireskred. Dette er ingen A4-sak, sier Johnsen.

– Kan kunstgressbanen bygges med en begrensning om hvor mange som kan være på banen?

– Nei, det blir umulig å håndheve, sier Johnsen.

Når det gjelder informasjon om at NVE er skeptisk til bygging på Kvål, viser Johnsen til et folkemøte på Kvål der blant annet folk fra idrettslaget var til stede.

NVE skal delta på møter om kunstgressbanen, og Johnsen sier at møtene vil avklare om det er mulig å bygge kunstgressbanen likevel.