Etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser at rettssaken mot den drapssiktede 28-åringen er berammet til 8. februar neste år. Saken kommer opp for Sør-Trøndelag tingrett.

Mannen er siktet for forsettlig drap på Nilofer Naseri (27).

Les også: Hadde avhør i forrige uke

Fem rettsdager er satt av til saken, og saken føres av Unni Sandøy på vegne av statsadvokaten.

Erkjenner ikke straffeskyld

Under avhøret i forrige uke, erkjente ikke den drapssiktede mannen straffeskyld ifølge etterforskningslederen.

- Han sier at det var en krangel som ender med at hun dør. Vi har ikke funnet bevis for overlagt drap, og har ikke grunn til å tro at han planla å drepe henne før krangelen skal ha oppstått, sier Konstad.

Både Nilofer Naseri og ektemannen var opprinnelig fra Afghanistan. De hadde en to år gammel sønn sammen. 28 september ble Nilofer Naseri drept i sin leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum. Hvordan hun ble drept og hva som er drapsvåpenet, ønsker ikke etterforskningslederen å kommentere selv om den endelige obduksjonsrapporten er kommet.

Nytt fengslingsmøte

Onsdag er det nytt fengslingsmøte for 28-åringen, og politiet vil ikke lenger begjære forlengelse av brev- og besøkskontroll. Politiet ønsker at mannen skal sitte i varetekt fram til 8. februar.

Les også: Godtok fire nye uker i varetekt

Årsaken til at politiet ikke lenger krever brev- og besøkskontroll, er at politiet føler etterforskninga har kommet så langt at det ikke er fare for bevisforspillelse. Politiet er kjent med at 28-åringen var i kontakt med personer i Afghanistan på drapsdagen, og Konstad opplyser at politiet ennå ikke har fått avhørt aktuelle personer i Afghanistan.