Det er nå kjent hvem som får utmerkelsene «Årets ildsjel» i hver kommune i Sør-Trøndelag Idrettskrets. Prisene deles ut på «Idrettens hederskveld» fredag 16. oktober.

Martin Ree er langrenns-«kongen» i Midtre Gauldal kommune, og står bak svært mye av skiaktiviteten i Støren Sportsklubb. Dette er idrettskretsens begrunnelse for at han får prisen:

«Særdeles ivrig og dedikert som trener og organisator for langrennsløpere. Har trent utøvere i alle aldre og nivå. Har vært rådgiver for et utall løpere. Har med seg et helhetsperspektiv i trenergjerningen, fremstår som en god rollemodell for utøverne. "Grunnlegger" av Marit Bjørgenrennet, MaxpulsRace, og var initiativtaker til å få flyttet lysløypa til Frøsetmarka. Er en av drivkreftene for at St.Olavsloppet er en årlig happening for trimere og konkurranseløpere i hele Gauldalen.»

Aktive i Flå

I Melhus kommune er det trimgruppa i Flå Idrettslag som har utmerket seg i det frivillige arbeidet. Dette skriver idrettskretsen om deres engasjement:

«Den gjennomgående tanken bak Trimavdelinga har vært å favne flest mulig, uavhengig av alder, kjønn og fysisk form samt at vi ikke stiller noen krav om at de skal være medlem av idrettslaget. Målsettinga er å motivere folk til å komme seg ut i skog og mark. Vi ønsker at våre tiltak og lystbetonte aktiviteter i lokalmiljøet kan føre til at fysisk aktivitet kan etableres som en naturlig del av folks fritid.»

Får statuett

Det er idrettsrådene i hver kommune som plukker ut vinnerne av «Årets ildsjel». Utmerkelsen er en statuett i krystall.

Samme utmerkelse gis til vinnerne av prestasjonsprisene. Årets pris for beste toppidrettsprestasjon for kvinner gis til Marit Bjørgen, som har vunnet prisen i mange år.

Sekretær Ivan Leraand i Sør-Trøndelag Idrettskrets sier Ildsjel-prisene er viktige for å hedre dem som står på med frivillig innsats.

– Det er flott å gi oppmerksomhet til folk som får til noe for fellesskapet og idretten. Jeg tror vinnerne føler de får en god klapp på skuldra, sier Leraand.

Han tror dette bidrar til at de fortsetter. Leraand bor på Melhus, og ser mange i Gauldalen som har vunnet «Årets ildsjel», og som fortsatt er «propell», som han uttrykker det.

– Ildsjelene kan være ganske sky av seg, og de trives bedre blant grasrota enn i lyskasterne. Ofte har de som deler ut prisene et svare strev med å få dem til å stå i ro på scenen til vi får lagt statuetten i handa på dem, smiler Leraand.