– Slik vi ser det har vi heller reddet huset, sier Arild Inge Wollan, svært godt fornøyd med den enorme jobben som er lagt ned siden Støren arbeiderforening bestemte seg for å selge lokalet til skytterklubben i fjor høst.

Wollan, som i år vant «Folkets tælpris» i Midtre Gauldal for arbeidet med ungdommen i sportsskytterklubben, har lagt ned godt over 10.000 timer med dugnadsarbeid siden han startet som klubbleder i 2002. Det siste året har derimot vært noe utenom det vanlige.

Dårlig forfatning

Huset de tok over var lite attraktivt som samlingspunkt. Det var nedslitt og dårlig vedlikeholdt, og arbeiderforeninga slet med å forsvare driften i hard konkurranse med andre mer tiltalende utleielokaler. Boligbygging eller utleie var også uaktuelt, da huset er regulert til næring.

– Jeg er sikker på at det ville ha blitt revet, sier Arild Inge der han sitter med en kaffekopp ved kiosken i avdelinga som en gang gikk under navnet «karskbua».

Han får anerkjennende nikk fra klubbkompis og arbeidskamerat Jostein Engesmo.

Ut mot rykter

De har vært en hard kjerne som har holdt på nesten hver eneste dag, med sporadisk dugnadsinnsats fra Støren sportsskytterklubbs medlemmer og kjente.

– Da er det ikke så greit å høre rykter på bygda om at vi holder på å «rasere» Folkets hus på Støren. Vi ser det på en litt annen måte. Det var ingen som ville drifte disse lokalene. Nå er det igjen mulig å leie Folkets hus til bursdager, konfirmasjoner og andre arrangementer. Vi er klar over at vi tar en sjanse her, i og med at vi har en femsifra månedlig regning å betale, men vi håper vi slipper å bli kastet på dør av banken med det første.

Les også: Sju gull på samme helg

Selv om ikke alle rommene er klare til bruk ennå, er det meste nå på plass. En omfattende oppussingsjobb er unnagjort, og nå er sportsskytterklubben glad for å kunne invitere folk på åpen dag lørdag.

Delt i to

Der det i storsalen før var 6,5 meter under taket, har dette blitt senket slik at det nå er blitt lagt gulv i andre etasje. Der oppe har de både laget konferanserom, luftpistolbane, utleielokale for næringsdrift og et eget pusse- og laderom.

– Der oppe leide vi nettopp ut til barnedåp med 64 personer. De fikk bruke det store kjøkkenet nede, forteller Wollan.

Den tradisjonelle festsalen i hovedetasjen er delt på langs med en dobbel vegg. Inn mot rommet på den andre siden, som nå er en 25 meter lang kruttskytebane, er det dobbeltisolert med gipsplater og doble stålplater. Inne i salen er det nok en bane i enden, mens resten av lokalet er kledd med bord, stoler og et stort kjøkken med tilhørende kiosk. Også her inne leier de ut til selskaper med opptil 80 mann. Løsningen er fleksibel, og datautstyret som registrerer skudd og fører resultater kan lett trilles ut om det er nødvendig.

Rosapreg

Inne på et eget rom ved «karskbua», som ligger nærmest kjøkkenet, står rosa våpenskap og søppelbøtter. Også noen av søylene i festsalen er malt rosa. Klubben er nemlig ikke upåvirka av den høye kvinneandelen.

– Det gjelder å legge forholdene til rette.

Også utendørs har de rukket å gjøre noen endringer. På kortsida mot jernbanen er det lagt grus der det før var kratt og trær. Målet er å fullføre gruslegginga rundt hele huset, men ting må tas i etapper.

– Aldri ferdig

Oppslagstavla i klubbhuset viser at de allerede har mange bookinger til selskaper utover høsten, men nå ønsker de seg flere dedikerte sponsorer slik at de ikke er avhengige av å leie ut hver helg. Kontorlokalet i andre etasje står også ledig enn så lenge.

– Vi har vårt første skytterstevne her på mandagen, og det er jo først og fremst det vi driver med. Noen reiser også langveis fra for å delta, så vi har ordnet med noen senger i andreetasjen de kan ligge over i, sier Wollan.

– Kommer det mye folk hit på stevner får vi også en god del inntekter fra kiosksalget.

Selv om de nå er såpass fornøyd med resultatet at de inviterer til åpen dag for å vise fram det de har gjort, gjenstår fortsatt mye.

– Vi blir jo egentlig aldri ferdig her, huset er jo i utgangspunktet for stort for oss, men nå er vi i alle fall i gang slik at vi får inn 20 stykker på trening samtidig. Skyterommene er ferdige, nå gjenstår kun finpuss, sier han.