Både Melhus og Støren ligger trygt plassert midt på tabellen og hadde ikke mye annet enn æren og en best mulig tabellplassering å spille for i onsdagens lokaloppgjør. Til tross for en rekke store sjanser til begge lag, ble det fåtallige publikummet i høstmørket vitne til noe så sjeldent som en 0-0-kamp i 5.divisjon.

– Fartsfyllt

– Jeg synes det er en fartsfylt kamp mellom to gode 5.divisjonslag der lagene har én omgang hver. Melhus er bedre enn oss i 1.omgang, mens vi har et lite overtak etter hvilen, oppsummerer Støren-trener Tor Forsbergh etter kampslutt.

– Ett poeng her er ikke noe dårlig resultat. Vi mangler fem faste og må gjøre tre rokkeringer i den bakre fireren, legger han til.

Les også: – Tullete å reise til Frøya på en onsdag

Les også: Målfest da Trønder-Lyn vant mot Støren

Har nådd målet

Støren rykket opp fra 6.divisjon forrige sesong og ligger i øyeblikket på 4.plass på tabellen med 28 poeng når to kamper gjenstår å spille.

– Målet vårt før sesongen startet var en plass blant de sju beste og det klarer vi med god margin. Vi ligger tre poeng foran Melhus som har én kamp igjen å spille, så jeg regner med vi kommer foran dem til slutt, sier en fornøyd Forsbergh til Trønderbladet.

Hva skjer på Støren neste sesong?

– Nå har vi igjen to kamper av årets sesong (bortekamper mot Brekken og Rindal red.anm.) før vi setter oss ned og ser på neste år. Jeg har ettårs kontrakt med Støren og har foreløpig ikke hørt noe om neste sesong. Vi får se hva som skjer, svarer Forsbergh.

Ga fra seg initiativet

Melhus kan bli alt fra nummer fem til sju på tabellen avhengig av hvordan det går i siste serierunde som spilles til helgen. Laget skal til Rindal søndag før sluttstrek settes.

– Kveldens kamp er ingen stor forestilling fra vår side. Vi stresser litt for mye og sliter med nøyaktigheten når vi vinner ballen, sier Melhus-trener Jan Ketil Berg. Melhus har vist solid form i høst og sto med fire strake seire før møtet med Støren onsdag kveld.

Hvordan vil du oppsummere sesongen som har gått?

– På en skala fra 1-10 så setter jeg 5, svarer Melhus-treneren.

– Vi har variert for mye. Jeg vet at det var en del snakk om opprykk innad i spillergruppa før seriestart, men jeg skjønte tidlig i vinter at det ikke var særlig realistisk denne gang, utdyper den sympatiske Melhus-treneren.

Les også: Gamle rivaler og gode kamerater

Les også: Melhus ble ikke skremt av 4.divisjon

Ser framover

Berg har heller ikke bestemt seg hva han gjør neste sesong, men avslører ovenfor Trønderbladet at det kan skje spennende ting på Melhus neste sesong.

– Jeg har ikke gitt noe endelig svar enda, men dersom forutsetningene er de rette så har jeg lyst til å fortsette med dette. Etter det jeg har skjønt så er det flere tidligere Melhus-spillere som har signalisert at de ønsker en retur hit neste år og da er det også naturlig å legge lista litt høyere. Vi snakker om spillere som i dag er på et høyere nivå enn 5.divisjon og som vil gi Melhus-fotballen et løft, røper han.

– Hører hjemme i 3.divisjon

– Personlig mener jeg Melhus hører hjemme på et høyere nivå i divisjonssystemet. På sikt bør Melhus ha et seniorlag i 3.divisjon. Det er langt i fra urealistisk, mener Berg.

Midtbanespiller Martin Nilsen er en av dem som allerede har vendt tilbake til moderklubben etter å ha spilt 2.divisjon i Rødde forrige sesong.

– For min egen del var det naturlig å komme tilbake i sommer etter å ha vært på reisefot i hele vinter og vår. Jeg var dårlig trent og hadde samtidig et ønske om å komme tilbake hit å spille sammen med dem jeg spilte med i mine yngre dager. Jeg blir med også neste sesong og har tro på framtida, lover Melhus’ bestemann onsdag kveld.