De startet fra heimstedet i Belgia den 20. april. Da var bryllupet nettopp unnagjort. Alt av eiendeler var solgt unna, og de var klare for sitt livs reise.

– Syklene, turutstyret og bryllupsgavene er alt vi eier. Men vi er lykkelige, sier Wouter D’Huys.

Han kaller turen «Honeymoon XXL».

Ekteparet på 27 og 28 år hadde jobbet og tjent seg opp litt penger. Det gjorde turen mulig. Fra før hadde de ingen erfaring med langtursykling, men stortrives.

– Å sykle er den beste måten å oppleve på. Vi kommer tett på naturen, kjenner lukter og lyder, og kan stoppe når vi vil, sier Wouter.

Han sier Norge er det fineste landet de hittil har syklet gjennom.

Ruta har gått gjennom Frankrike, England, Wales, Irland, Skottland, Nederland, Tyskland og Danmark, før de ankom Norge med ferja til Larvik. Hittil har de syklet 900 kilometer i Norge, av en total distanse på 4.300 kilometer.

Det har vært kaldt, men sykkelshortsen var i bruk da Trønderbladet traff dem på Øysand i 11 grader, regn og sur vind.

– Det er friskt, men vi holder oss i varmen og klager ikke, sier Katrien Verriest.

Hun forteller at da de syklet Rallarvegen var det så mye snø i fjellet, at de måtte ta toget mellom Finse og Myrdal.

– Vi har opplevd mye vennlighet. En gang det var kaldt og regn ringte vi på døra hos noen for å spørre om vi kunne få sette opp teltet i hagen. Da ble vi invitert inn på mat og seng. Nordmenn er hyggelige folk, sier hun.

I dag, torsdag 30. juli, startet de turen fra en campingplass ved Gangåsvatnet i Orkdal, og skulle til Trondheim. Ferden videre går over til Sverige via Storlien, til Finland og nedover Øst-Europa. Når de avslutter i oktober neste år regner de med å ha besøkt 30 land.

Se bilder fra deres egen blogg fra turen her.