Kongens gate i Trondheim sentrum var i dag smekkfull av sultne trøndere etter at utstillerne offisielt åpnet bodene sine klokken 12:00. På ettermiddagen var det fortsatt et yrende folkeliv, og midt oppe i duftene fra alskens mat- og drikkevarer sto en travel gjeng fra Soknedal bakeri og konditori. - Det har vært hektisk her i dag, det er ingen tvil om det. Vi solgte vel vårt første wienerbrød litt etter klokken 10, og etter den tid har det kommet en konstant strøm av folk innom, forteller daglig leder i Soknedal bakeri og konditori, Stig Magne Torve.DugnadshjelpBakeriet var representert med totalt fem arbeidsvillige matlagere: Stig Magne Torve, Guro Rise, Hege Rise, Oddbjørn Gylland og Erik Olaf Solberg. De to førstnevnte er fast ansatt ved bakeriet, mens de resterende tre var med som dugnadshjelp.- Vi er så heldig å ha med oss hjelpende hender fra sangkoret Samhald i Soknedal. Så vi er mange som har holdt på her i dag, det er slettes ikke noe enmannsshow dette, sier han. Allerede i går kveld begynte de å sette opp telt og disk i gata, og etterpå tok de bruk av nattens timer for å få bakverkene klare til åpningen.- Varene skal være så ferske som mulig, så vi var nødt til å ta natten til hjelp. Og tidlig i morges var det på`n igjen idet vi kjørte inn til byen forteller han.

Overbevist av festivallederTorve forteller at det var et besøk fra matfestivalens prosjektleder, Brit Melting, som overbeviste ham om å bli med på festivalen.- Jeg har vært publikummer på matfestivalen i mange år, for lokal mat er jeg veldig opptatt av. Derfor er hele denne festivalen helt genial. Vi har vært inne på tanken om å delta før, men det har aldri passet helt. Men da festivalens leder kom innom bakeriet rett etter jul med en konkret forespørsel om å bli med, da bestemte vi oss for å ta turen, sier han. Etter besøket fra prosjektlederen begynte planleggingen, og før ferien satte inn hadde de det aller meste i boks. Planen er å være med på festivalen helt til dens slutt på lørdag. Torve er spent på hvor mange som tar tuen innom teltet i helga.- Den dagen med flest besøk blir nok lørdag, og allerede i dag er det fullt av folk her. Jeg gleder meg til å se hvordan folkelivet blir lørdag, sier han.kjente og nye fjesTorve mener at festivalen er et flott utstillingsvindu for bakeriet.- Det er en gylden mulighet til å markedsføre oss, vi ønsker å få vist fram produktene våre. De produktene vi har med på festivalen er spesialvarer som ikke er i dagligvarebutikkene ellers, som for eksempel tekake, snipper, kanelknuter og fjellkuler, forteller han. Han er glad for tilbakemeldingene som folk har gitt om maten.- Vi har fått mye skryt, og det er veldig artig. Mange som kommer innom her kjenner oss fra før, for eksempel hyttefolk som tar turen innom bakeriet på vei til hytta. Men det har kommet mange nye mennesker innom også, og det er artig, sier han.