Ordførerne Erling Lenvik, Jorid Jagtøyen og Jan Håvard Refsethås har sendt ei bekymringsmelding på vegne av Gaula.

- Vi kan ikke som lokalpolitikere i en av verdens historisk beste laksevassdrag lenger akseptere den utviklinga vi har vært vitne til gjennom flere år, skriver ordførerne i kommunene Midtre Gauldal, Melhus og Holtålen i bekymringsmeldinga.

De er bekymret for om havbruket påvirker villaksen i Gaula i for sterk grad, og de er blant annet opptatt av lakselusesituasjonen. Ordfører Jorid Jagtøyen har for øvrig vald i nedre del av Gaula.

Ordførerne oppfordrer til tverrpolitisk samarbeid på tvers av kommunegrensene for villaksen i Gaula.

- Vi ønsker også å ta et intiativ til et felles møte mellom alle kommunene som har laksevassdrag tilknyttet Trondheimsfjorden. Dette for å bidra til at vi også i framtida skal kunne glede oss over et yrende folkeliv i elvedalen gjennom sommeren. Det betyr så ufattelig mye for kommunene, næringslivet, lokalbefolkninga og de tilreisende, skriver ordførerne i bekymringsmeldinga.

Laksefisket har stor betydning for lokalt næringsliv gjennom for eksempel utleie av vald, overnatting samt salg av mat og sportsutstyr. Tidligere er det gjort beregninger på at verdien av laksefisket er på minst 100 millioner kroner.