Selv om det ropes varsku om lite laks i Gaula, vil Trønder-Lyn arrangere fiskekonkurranse på fredag. Konkurransen er en del av Kvålsdagan, og ble også arrangert i fjor.

- Vi gjør ikke dette for å tømme elva for laks. Alle vet at vi sliter. Elva er ikke stengt, sier Einar Klingenberg, valdeier og med i dugnadsgjengen for Kvålsdagan.

Åtte grunneiere stiller valdene sine til disposisjon i de fem timene fiskekonkurransen varer fredag ettermiddag.

Arrangøren har vurdert om konkurransen bare skulle være for barn. Etter dialog med Gaula lakseforvaltning, kom Trønder-Lyn fram til at konkurransen skulle holdes.

- Dette skal bli en gladdag etter det negativet fokuset som har vært i det siste, sier Klingenberg.

De som møter opp, vil få informasjon om at hunnlaks må settes ut. Dessuten vil det være folk til stede som hjelper til med utslipping av fanget laks.

Ungene får egen sone, og Fritz Arne Haugen sier at det viktigste for de minste er bål og kos.

- Det vil bli god stemning ved elva selv om det er lite laks. Vi må passe på at det rekrutteres nye fiskere. Laksen kommer igjen, sier Haugen.

Arrangøren anbefaler at folk tar med stenger. Noen få stenger for barn vil være til utlån.

I tillegg til Trønder-Lyn, stiller Melhus jeger- og fiskerforening og Sport1 opp under konkurransen. Premier for 35.000 kroner skal deles ut.

For øvrig mener ildsjelene bak konkurransen at det ikke er bare fiskere som forsyner seg av laksen. De har selv sett oter spise laks, og det er også kjent at ørn henter seg matbiter fra Gaula.