Hestehandel i Melhus formannskap i dag tirsdag førte til at ingen vil kjempe for at areal i Vollmarka blir satt av til et mulig regionanlegg for travsport. I stedet ble det flertall for at melhuspolitikerne skal forsøke å få gjennom et næringsareal på Øysand.

Senterpartiet vil verken ha travbane eller næringsareal på dyrkamark, og stemte imot at ordføreren og rådmannen skal dra til fylkesmannen for å mekle for å få inn dette i den kommende arealplanen. Det ble imidlertid flertall i formannskapet for å gå til mekling om næringsarealet på Øysand ettersom 8 av 11 stemte for det.

I vedtaket heter det at næringsareal på Øysand skal vurderes i forbindelse med den interkommunale næringsplanen for trondheimsregionen.

Varaordfører Sigmund Gråbak (H) har kjempet for å få den nye travbanen til Melhus, og sa i formannskapsmøtet at han innså at han ikke har flertallet bak seg.

- Jeg må forholde meg til realitetene. Så lenge det ikke foreligger noe vedtak hos travsportforbundet, er det ei utfordring å ta saken om travbanen til mekling. Jeg foreslår at vi legger travbanen på is. Hvis travsportforbundet bestemmer esg for at de velger Melhus, får vi ta det derfra, sa Gråbak.

Arbeiderpartiet som sitter i opposisjon, har bestemt seg for å si nei til travbanen fordi den vil bli på dyrkajord. Fylkesmannen har fremmet innsigelse mot travbane i Vollmarka.

- Hvis en skal si ja til alt, går det med for mye dyrkamark. Sier en nei til alt, skjer det ingenting, sa opposisjonsleder Gunnar Krogstad.