Stortingets samferdselskomite kommer onsdag i neste uke på befaring langs E6 i Midtre Gauldal og Melhus, og ett av spørsmålene komitemedlemmene kan få er når ny E6 i Soknedal blir bygd. Der var det lovt E6-bygging i 2012, og så har årene gått. Ordfører Erling Lenvik sier at han er på bristepunktet til å gi opp håpet om ny E6.

Komiteleder Linda C. Hofstad Helleland som for øvrig er fra Klæbu, sier at hun vil vise komiteen dagens E6 i Gauldalen for å poengtere at turen er kommet til denne strekninga. Derimot vil det heller ikke på onsdag i neste uke komme noe svar på byggestart for E6 i Soknedal, slår Hofstad Helland fast.

En av årsakene til at det hersker uklarhet om når E6 i Soknedal blir bygd, er at det ikke er avklart om denne strekninga skal være med i den helhetlige E6-bygginga regjeringa vurderer eller om strekninga tas for seg selv. Blir den med i prosjektet Trondheimsveien (Skjerdingstad-Ulsberg), kan det bli veibygging først i 2019.

Regjeringa har bestemt seg for å opprette et statlig veiselskap, og det er ikke gjort over natta, forklarer komiteleder Hofstad Helleland.

- Det nye veiselskapet er under arbeid, og selskapets organisering og portefølje er ikke besluttet. Veiselskapet skal endelig godkjennes av Stortinget, sier Hofstad Helleland.

Veiselskapet skal være på plass i løpet neste år, opplyser Hofstad Helleland. Hvorvidt E6 forbi Soknedal blir med i det nye veiselskapet, er ifølge Hofstad Helland ikke avklart ennå.