Langfredag var det duket for nok et landsdelsoppgjør på tvers av landegrensene. Leangen og Østersund konkurrerte mot hverandre i trav, og det ble en jubeldag for trønderne.

De Midt-Norske hestene gjorde rent bord, og vant alle klassene.

Mest imponerte varmblodshesten Juliano Rags, med kusk Noralf Brækken fra Melhus. De slo konkurrentene overlegent, og satte ny norsk rekord med13,1 over 2.160 meter voltestart.

- Juliano var skikkelig god. Vi tapte mye til å begynne med på grunn av litt kluss i første sving, ti-tjue meter i løpet av de første 3-400 metrene, men så ble vi liggende først, og klarte å holde oss der, forteller Brækken.

Juliano Rags lå langt foran de andre hestene resten av løpet, og fikk ingen drahjelp, forteller Brækken. Likevel dro han i land en overlegen seier, og Brækken synes det er godt å se at hardtreningen i løpet av vinteren gir resultater.

- Nå har han fem rake seire på rad, og det er det få som klarer, sier Brækken.

10. mai er det neste store målet, med verdenscup i Finland. Da kommer de store travnasjonene, som Sverige, Danmark og Frankrike. Der blir kampen hardere, og Brækken har uttalt tidligere at han skal være strålende fornøyd med en plassering blant de beste tre.

I dameklassen i landsdelskampen på langfredag var det også for øvrig en melhusbygg som tok seieren. Ragnhild Bjørnbeth bak hesten On The Ball avsluttet også her med overlegen seier.