Med godvær i sikte og flotte forhold på fjellet strømmer folk til fjells, med ski på beina og mobilen i lomma. Årets påsketrend er å knipse en fjellfie av seg selv, melder Den Norske Turistforeningen.

Selfie ble kåret til årets nyord i 2013, og med ordet menes et selvportrett som er tatt med håndholdt kamera. Selfies blir som oftest tatt med kamera på strak arm eller via speil. Selfie er gammelt nytt, men påskens trend er FJELLFIE.

- En fjellfie er et bilde du tar av deg selv på tur. Og man er aldri vakrere enn med eplefarget kinn og den norske fjellheimen som bakgrunn, sier kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforeningen Mette Øinæs Habberstad.

Strømmer inn bilder DNT synes trenden med å dele fjellfie –bilder er en artig vri på den allerede populære trenden med selfies. Derfor oppfordrer organisasjonen alle til å dele sine naturopplevelser med en #fjellfie.

- Til nå er det kommet inn over 850 fjellfie-bilder på sosiale medier. Vi tror det kommer til å bli mange flere i løpet av de siste påskedagene, for nå er det meldt nydelig vær og mange vil ut på tur, sier Øinæs Habberstad.

DNTs beste fjellfie- tips:

  1. Husk å merke bildet med #fjellfie! Vis hele verden hvor flott natur du er omgitt av og hvor sporty du er.

  2. Ta gjerne med litt påskeeffekter på bildet. Skismøring, kvikk lunsj og appelsin skaper den perfekte #fjellfie- følelsen

  3. Sørg for røde kinn.

  4. Ta ovenfra og ned. Et godt tips er å løfte kamera litt høyere enn hodet. Slik unngår man dobbelthaker og andre ulumskheter.

  5. Se i kamera. Det er fort gjort å se på skjermen, istedenfor i kamera, men de beste selfiene har et direkte blikk.

6 flotte hytter å besøke nå Har du ikke kommet deg til fjells enda? Fortvil ikke, det er ikke for sent. Her er seks hytter som du kan besøke nå: http://www.turistforeningen.no/nyheter/374-drmmeavslutning-pa-pasken/

Sota Sæter - Ligger flott til i Breheimen i Skjåk kommune i Oppland. Den over 100 år gamle setra, bestående av ti bygninger på et flott tun, og er veldig egnt for barnefamilier. Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. De byr på gode mattradisjoner, badstu og muligheter for å oppleve Jostedalsbreen, Tverrådaskyrkja og Fortundalsbreen. Man kan kjøre bil helt inn til hytta, og DNT setter også opp buss fra Oslo til Sota Sæter i påsken.

Svukuriset   Den hyggelige fjellgården i Femundsmarka arrangerer hundeturer for barn og guidede turer med isfiske og bål. Vertskapet melder om veldig godt skiføre og bra med snø, og ønsker velkommen til en hyggelig påskeopplevelse. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for de som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for de som skal bo fast noen dager. Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn. Du kan gå milelange skiturer i alle retninger nesten uten å møte andre mennesker eller spor av sivilisasjon. Men både reinsdyr, ryper og harepus vil du garantert få se.   Gjendesheim  Du kan kjøre bil helt inn til hytta og i påsken setter DNT også opp direktebusser fra Oslo. Med Jotunheimen for dine føtter er det utallige muligheter for drømmepåske ved Gjendesheim, som er kjent for et hyggelig mål for småbarnsfamilier som vil ha deler av påskeferien i fjellet. Hytta er også  et supert utgangspunkt både for de som vil gå fra hytte-til-hytte inn i Jotunheimen, og mange 2000-meterstopper er enkelt tilgjengelig for toppturentusiaster.

Nedalshytta Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet, og er et eldorado både for toppturentusiaster, barnefamilier og tradisjonelle fjellturister. Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta "firkanten" som går både på norsk og svensk side av grensen. I området rundt Nedalshytta er det fantastiske dagsturmuligheter, noe som også gjør hytta til et godt utgangspunkt for barnefamilier som ønsker å bo fast.

Rauhelleren  Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier.

Iungsdalshytta   Skarvheimen melder om store mengder snø i påsken, og på den minste og av DNTs betjente hytter får du garantert påskestemning. Hytta er selvforsynt med kjøtt, fisk og meieriprodukter, og kokken tryller frem de lekreste retter til sultne fjellvandrere. Iungsdalshytta ligger midt i imponerende fjellterreng, med mange flotte og varierte turer i området rundt hytta.

Og tilbringer du påsken i byen? Her er noen gode tips til flotte turer:http://ut.no/artikkel/1.11670865

Kilde: Den Norske Turistforeningen