De frivillige i Melhus Røde Kors gledet seg langfredag over det flotte påskeværet, og i basen ved Svarthåmmåren på Hovin var det rolige tider.

Ole Morten Pedersen og Ingrid Buseth var fredag ettermiddag ved hytta, mens resten var ute i terrenget for å se på skiføret og ta en inspeksjonsrunde. 5-6 personer deltar i påskevakta i Røde Kors-hytta.

Det er fortsatt fullt mulig å gå på ski fra Seterdalen og innover mot Holsjøen og Igelfjellet, og en del tar skiene fatt. En må imidlertid regne med noen bare flekker der det er lurest å ta av skiene, spesielt om en har klister under dem. Bekker er åpne.

Antall dagturister som parkerer ved Røde Kors-hytta er færre enn i fjor, forteller Pedersen.

Påska startet med at medlemmer av Melhus Røde Kors deltok i leteaksjonen på Hovin. Ellers har det så langt ikke vært noen oppdrag bortsett fra oppsporing av en hundeeier.

- En turgåer kom med en hund, og hunden fikk mat hos oss. Vi fikk varslet hundeeieren som kom og  hentet hunden, sier Pedersen og Buseth.

Mens det skjærtorsdag var heller bedrøvelig vær med regn og åtte varmegrader, var det altså strålende vær på langfredag. Både første påskedag og andre påskedag vil bli solfylt ifølge yr.no, mens det kan komme noen regndråper igjen på påskeaften.