Mental helse i Midtre Gauldal sin påskelunsj ble en suksess, nok en gang, og til sammen fjorten personer, inkludert Trønderbladets heldige journalist, fikk smake på det nydelige lammelåret som Paula Forodden hadde tilberedt.

Praten gikk løst og livlig rundt bordet på Spjeldet dagsenter på Støren, og her var den ingen som var hverken alene eller ensomme. Og det er mye av poenget.

- Det er mange som blir sittende alene i den stille uken. Det er lagt opp til at påsken skal være en familiehøytid, og så er det ikke alle som har familie, sier Forodden.

- Og et lammelår på tre kilo - Det er det vel ingen som lager seg alene! humrer hun.

Så lunsjen, som minte mer om en middag, ble for mange en kjærkommen mulighet til et avbrekk i en uke som ellers fort kunne blitt kjedelig.

Alt er et resultat av frivillig arbeid, og på fredag var det leder i Mental helse Midtre Gauldal, Atle Tilseth, og Gunn Westby som var tilstede og serverte mat sammen med Paula Forodden.

- Det tar jo litt tid. Det er ikke bare å stikke på Kiwi en halvtime før. Gunn sto jo blant annet og stekte krumkaker til desserten forrige fredag, smiler Forodden.

Selv brukte hun store deler av skjærtorsdag til å forberede måltidet, og på formiddagen på fredag, kunne de som hadde lyst, komme på dagsenteret fra klokken ti, og hjelpe til med siste innspurt av forberedelser.

Både tiltaket og måltiet falt i smak, og det var 14 fornøyde middagsgjester som seg tilfreds sammen rundt bordet etter at store deler av maten var fortært.

- Nå skal vi trekke lodd om hvem som skal ta oppvasken! avsluttet Forodden.

- Eh... Jeg kom plutselig på at jeg må gå litt tidligere i dag! utbrøt Liv Lund, til latter fra resten av forsamlingen.