Langfredag har nøyaktig like mange timer, minutter og sekunder som alle de andre i året, men etter den bibelske fortellingen om da Jesus ble dømt til døden og korsfestet, så var nok denne dagen den lengste i Jesus' liv.

Dette var dagen da henrettelsen ble utført, og Jesus måtte bære sitt eget kors, til spott og spe, langs veien mot Golgata. Der ble han hengt på korset, ved siden av to forbrytere som også ble korsfestet samme dag. Etter at Jesus var død ble han gravlagt i en hule, som var hogget ut i bergveggen. Det ble satt vakter ved graven, for de som hadde fått ham drept, var de redde for at disiplene hans skulle komme og ta liket, og så si at han var stått opp fra de døde, slik han selv hadde påstått at han skulle.

På engelsk kalles dagen Good Friday, som egentlig betyr «hellig fredag».

I Norge betraktes langfredag som en viktig helligdag, og er en av fire årlige dager som blant annet markeres med reklamefrie sendinger i kommersielle radio- og TV-kanaler.

Langfredag er det langfredagsgudstjeneste i Melhus kirke, og langfredag kveld i Flå kirke, samt kveldsgudstjeneste i Singsås kirke.