- Vi fikk en idé i fjor, for da var det mange som snakket om at påskeuka er så lang. Det er mange som sliter mer i påska enn i jula. Så da ordnet vi påskelunsj, og det ble veldig vellykket. Allerede rett etter jul i år, begynte folk å spørre om det blir påskelunsj igjen, smiler Paula Forodden i Mental helse.

Det er den samme gjengen som står bak den ukentlige fredagskaffen på Spjeldet dagsenter, som nå også bruker noen av påskedagene sine på å tilberede et herremåltid som består av lammestek, gratinerte poteter, grønnsaker, og molter til dessert, til de som har lyst på et sosialt avbrekk i den stille uken.

Det er fjorten som har meldt seg på til lunsjen, men Forodden er overbevist om at det godt kunne vært langt flere.

- Vi gjør oss noen tanker. I og med at det er så populært, så mener vi det burde gått an å samarbeide med  psykiatritjenesten i kommunen, og gjort noe større ut av det. Det sitter mange ute i bygdene som vi ikke når, fordi de mangler skyss, men hadde for eksempel dagsentrene hatt åpent en dag i påska, så er jeg sikker på at folk hadde kommet, sier hun.

Men enn så lenge får i alle fall de som kommer seg til dagsenteret på Støren nyte godt av innsatsen fra Mental helse, og som vanlig møtes de fra klokka ti på formiddagen, forteller Forodden.

- Da møtes vi og prater litt, og så skal vi renske potet og gulrot og få det ovnen. Så blir det lunsj etter hvert, forteller hun.