Tilstor applaus fra 200 gjester, delte Odd Reitan på onsdag ut verdiprisen «Årets Ladejarl» på Lade gård.

Prisen,som består av 2.000.000 millioner kroner og skulpturen «Colonialmajoren», gikk i år til Anlov Peter Mathiesen(38). Han står bak gatemagasinene =OSLO og =NORGE, og han er også kjent for åvære et uredd talerør for sosialt utsatte, fattige, rusmisbrukere og andrevanskeligstilte.

«Anlov P. Mathiesens arbeid bidrar til øktselvrespekt for selgerne av gatemagasinene. Et mer verdig samfunn, med littmindre likegyldighet, er resultatet,»skriver Reitangruppen i en pressemelding.

– Jeg tror flere verdibaserte ledere blir inspirert av detekstremt tydelige budskapet «verdigheter målet, og arbeid er metoden»,uttaler Odd Reitan.

Reitangruppen skriver dette om prisen selv:

«Prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg ogbidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid som alternativ tilregelstyring. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot,samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Vedkommende har blitt enrollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er enæresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnåddresultater.»

Anlov Peter Mathiesen er ansvarlig redaktør, daglig leder ogmedstifter i Norges første gatemagasin =OSLO. Mathiesen ble kåret til «åretsredaktør» av Oslo Redaktørforening i 2012. Han var også nominert til Åretsmeningsbærer. Han er en aktiv blogger og samfunnsdebattant.

Magasinet som produkt fremmer engasjement og selvhjelp blantrusmisbrukere, hjemløse og sosialt utsatte, som selger magasinet på gaten. Vinnerensinnsats har stor samfunnsmessig betydning, fordi dette er et konkret tiltak forå senke kriminaliteten i flere norske byer. Virksomheten drives i dag medøkonomisk overskudd, uten statlig støtte.

JURYEN: Foruten Odd Reitan består Ladejarl-juryen av Gunnar Flikke, Kristin Clemet, Andres Diaz, Cecilie Staude og Marit Breivik.
TALE: Odd Reitan sa i sin tale at han mener det er en svært verdig vinner som har fått årets pris, og at han er glad for at Mathiesen ønsker å bruke pengene til å fortsette med nettopp det verdiskapende arbeidet han fikk prisen for.