KrF-leder Knut Arild Hareide ble tatt hjertelig imot av de frammøtte i Melhus sentrum, da han kom fredag ettermiddag.

Mange ville hilse på ham, og Hareide tok seg tid til en kort prat med hver enkelt som henvendte seg til ham.

Et forbilde

- Det er utrolig herlig at han er i Melhus, og han er en så bra person. Da jeg traff Hareide før i dag på KVT, var jeg litt i ekstase, sier Hanne Hugdal (19) fra Ler.

Hugdal er med i Kristelig folkepartis ungdom, og hun forteller at Hareide er et forbilde for henne, både på politisk plan og som person.

Om regjering

- Mye tyder på et skifte. Kristelig Folkeparti ønsker seg ny regjering, og med en sentrumsprofil, sier Hareide til Trønderbladet.

Han legger til at meningsmålingene er slik at hver stemme fra Sør-Trøndelag teller om stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke skal bli valgt inn igjen.

Tradisjonelt har Senterpartiet stått sterkt i Sør-Trøndelag, og Hareide sier at han hører at partiet på grasrotplan, sier noe annet enn Sp-ledelsen gjør.

- Jeg skjønner at Sp vil komme tilbake til sentrum igjen. Jeg har et godt forhold til Sp, sier Hareide.

E6-saken er Hareide blitt orientert om, og partilederen sier at den er den viktigste lokale saken.

- Det er klart viktig å få fortgang, mener Hareide.

Oppmøtet under Kristelig folkepartis arrangement i Melhus sentrum var godt, og partiet hadde lagt opp til et familievennlig arrangement med underholdning fra scenen og servering av grillpølser.

Appellen

Appellen til Hareide ble tatt godt imot, og han fortalte blant annet at han har sendt kone og datter til bestemor på Sørlandet.

- Hvilket samfunn vil vi ha framover? Vi skal ikke velge bort noen med bestemte egenskaper, og det er ikke returrett på barn. Det handler om å si til en unge at du er 100 prosent god nok som du er, sa Hareide.

Han kom også inn på nestekjærligheten må gå lenger enn til svenskegrensa.

Den kristne kulturarven er viktig å ta vare på, framholdt Hareide.

Soulteens var blant dem som underholdt fra scenen.
Reidun Torvik overrakte en gave til Knut Arild Hareide. - Jeg hadde med en liten hilsen. Det er ikke så lett å treffe ham privat, og da får en ta det på de offentlige plassene, sier Torvik. Bak Hanne Hugdal, Pål Inge Hugdal, Bjarne Kristian Sakseid og Håkon Kjøde Rødal.
Mange ønsket å få hilse på Knut Arild Hareide.
Mange var tilstede under valgarrangementet.