- Vi har ikke hørt et pip fra bjørnen, forteller jaktleder Kåre Lilleberg til Trønderbladet mandag klokka 14.

Hver dag i det siste har de hatt postering i området ved Lundadalen og Håen.

- Vi sitter der sauene er, og vil merke tvert dersom det er bjørn eller ulv i nærheten. Men sauene har vært helt rolige de siste dagene, forteller Lilleberg.

Jaktlaget drar ut om ettermiddagen og sitter til langt ut på kvelden.

- Vi må sitte helt stille, og kan ikke røre en muskel. Det er svart av insekter, og vi tygger knott for å få tida til å gå, forteller Lilleberg.

Natt til i dag ble det gjort observasjon av bjørn på Rognes.

- En fisker mener at han så en bjørn i natt. Det er en sikker kilde, og observasjonen blir bekreftet, om mulig. Dersom dette lykkes blir det sendt søknad om å forlenge fellingstillatelsen, sier Lilleberg. Jaktlaget i Melhus kommune kan da bli leid inn av jaktlaget i Midtre Gauldal, hvis behov.

Både tillatelsen til å skyte ulv og bjørn i Melhus og Midtre Gauldal kommuner går ut ved midnatt.

I går var det ulv i Aunegrenda i Haltdalen. Der er en sau stadfestet tatt av ulv.

Rovviltkontakt Arnfinn Tanem bekrefter at det har vært mange rovdyrskader i sommer.

- Ja, omfanget er stort, men det har hendt at det har vært verre. Den fulle oversikten har vi ennå ikke. Mange saueeiere hevder at de mangler lam. Omfanget vet vi først etter sankinga, sier Tanem.

Ennå er det en måned igjen av beitesesongen, og Tanem opplyser at det ikke er fôrgrunnlag til å la sauene komme heim for å beite på innmark. Mange bønder sliter allerede med dårlige avlinger og lite vinterfôr.

Saueeiere som har fått skadde dyr har tatt dem heim for medisinering. Men Arnfinn Tanem ser at sauer kan ha store indre skader uten at det er så synlig utenpå. Seinest i dag måtte Ola Solberg på Lundamo avlive en av sine ulveherjede sauer som stod heime for medisinering.

- Sauen ble avflådd, og det ble avdekket indre skader på grunn av bitt, forteller Tanem.

- Akkurat nå er den rikeste tida for beitet på fjellet. Denne tida er verdifull for sauene. Dette vet nok også bjørnen, som skal feite seg opp til hiing. Nå blir det mørke kvelder framover, og det overrasker ikke om vi får flere rovdyrskader. I litt høgere strøk har jerven også en tendens til å komme utpå høsten, sier Arnfinn Tanem.

Illustrasjonsfoto fra Gaula natursenter: John Lerli