Ulvejakta i går kveld var uten resultat, til tross for at fellingslaget flyttet etter at det ble gjort en sikker observasjon av ulv ved Fremo leir i går kveld.

I dag startet jaktlaget opp igjen, og det er også gikk tillatelse til felling av bjørn. Det skjedde etter at fire døde sauer ble funnet ved inntaksdammen i Lundadalen i går kveld. Statens Naturoppsyn var på stedet, og rovviltkontakt Arnfinn Tanem opplyser at skadene var ferske, og utført av bjørn.

- Det ble funnet helt ferske bjørnespor i nærheten, og skadene var typiske for bjørn, med avrevet jur og brystfett, forteller Arnfinn.

- Når skjedde disse skadene?

- Mest sannsynlig samme dag, altså i går, sier Arnfinn Tanem til Trønderbladet.

Det har vært stor trafikk i området, med saueiere som fraktet skadde dyr ned til bygda, representanter fra Statens Naturoppsyn, ettersøk av husdyreiere og jaktlaget som kjørte inn Lundadalsvegen for å starte jakt på ettermiddagen. Ingen gjorde gjorde observasjoner av rovdyr.

- Hvilken retning gikk ulven ved Fremo?

- Den gikk østover, altså fra Langvatnet mot Flåmarka, sier Tanem.

- Kan dette være et nytt dyr på veg inn i området?

- Det er typisk atferd at ulven krysser fram og tilbake, så mest sannsynlig er det samme ulven som har herjet i Lundadalen og Brungfjellet de siste dagene, sier Tanem.

Fellingsleder Kåre Lilleberg er utenfor mobildekning, men Arnfinn Tanem antar at jakta akkurat nå foregår i området ved Lundadalen, Samsjøen og Flåmarka. Fellingslaget har tillatelse til å skyte både ulv og bjørn.

Les Trønderbladet i går: Nå blir det ulvejakt

Les Trønderbladet i går: Slik dreper ulven