Ved Mosvollen i Lundadalen foretok disse husdyreierne ettersøk av dyra sine i dag. I en pause i varmen sitter fra venstre: Kåre Olav Midtlyng, Olav Alfred Løhre, Arvid Helgemo og Jon Løkken.
Rovviltkontakt Arnfinn Tanem med en av sauene som ble skadet av ulven, og som måtte avlives i dag.

I dag kom det flere meldinger om skadde sauer i Lundadalen. Rovviltkontakt Arnfinn Tanem har vært ute i området i hele dag, og opplyser at det til sammen er funnet 12 skadde sauer.

- Det er relativt ferske skader, trolig i løpet av det siste døgnet, sier Tanem.

Et sterkt skadet lam ble avlivet tidlig i dag. Dyret hadde fått hele snuten avrevet, og Arnfinn Tanem har konstatert ulvebitt. Han vet ikke om det er samme ulv som var her tidligere i sommer, men antar at det er flere ulver i området.

Også sist onsdag måtte et lam avlives i Lundadalen. Det ble funnet av Olav Alfred Løhre, og hadde noenlunde samme bittskader. I tillegg er mange av sauene skadet ved bitt i frambeina og bakbeina.

- Saueeierne har en forferdelig jobb med ettersøk nå i varmen. Daglig er noen ute for å se etter sauene og for å rapportere nye skader, forteller Arnfinn Tanem.

Fylkesmannen ble varslet i 10-tida i dag, og i løpet av noen timer ble det utstedt fellingstillatelse i området. Det skal jaktes med hund, og fellingslaget er allerede ute i terrenget.

Sauene har normalt igjen over én måned av beitesesongen. Ola Solberg på Lundamo slapp 120 sauer på beite i vår, og håper i det lengste å unngå flere skader og tap.

- Det er ikke aktuelt å sanke dem sammen ennå. Jeg har ikke beite heime til alle sammen. Det er dette som skal være beitet for sauene, sier Solberg, og ser utover det frodige landskapet ved Håen i Lundadalen.

- Helst trolig har ulven forsvunnet igjen. Den er svært uberegnelig, sier Ola Solberg, som har engasjert hele familien i å drive observasjon i beiteområdene. Skadene det siste døgnet ble funnet på grunnlag av ettersyn.

Les Trønderbladet: Er ulven tilbake i Gauldalen?

Les Trønderbladet: - Skadedyr skal tas ut

Les Trønderbladet: 38 ulvefamilier i Sverige og Norge