I en normal sesong tar Wiggo Kittilsen fra Slemmestad mellom20 og 30 laks i Gaula. Hittil i år er han oppe i et par stykker.

– Det er klart at sesongen har sviktet når det gjelderantall laks, men jeg har drevet her i elva så lenge at jeg setter meg ikke nedog surmuler. Vi finner på andre ting, og i år har jeg sykkelen med meg,forteller Kittilsen.

Dessuten har han og fiskekompisene trivelig selskap, og ielveskogen har de hus å bo i og terrasse for fine sommerkvelder.

– Vi trives godt her på Støren, og vi kjeder oss aldri. Stemninga ved elva er unik, fisk eller ikke fisk, sierKittilsen.

Han har inntrykk av at det fiskes mindre nå når sesongen harvist seg å by på lite laks.

Kompisen Petter Gunnulfsen brukte en av dagene denne uka pål å syklefra Støren til Røros.

– Jeg så bare en fisker ved Gaula, forteller Gunnulfsen.

– Hvordan er forholdene i elva akkurat nå?

– Vannføringa er låg, men ikke kritisk. Det blir færresteder å fiske på når elva er lita. Temperaturen har gått opp til cirka 15grader. Det er fortsatt akseptabelt. Først når den kommer opp i 17-18 graderser vi at laksen blir påvirket. Da søker den til stryk med rennende vatn, klumperseg mer sammen og blir vanskeligere å fiske på, forklarer Gunnulfsen.

Wiggo Kittilsen mener laksefiskerne har vært littbortskjemte siden årtusenskiftet.

– Vi har hatt mange fantastiske år de siste 12-13 åra.Laksebestanden går opp og ned, og til neste år kan det bli riktig bra igjen,sier Kittilsen.

På hytteveggen har han stoppet ut en storlaks på 17 kilo somhan tok for to år siden i Frøsethølen på Støren. Dagboka hans viser at han harpassert 200 laks i Gaula.

– Hvilket forhold har du til gjenutsetting?

– Vi setter ut igjen det meste av fisken. Men det er artig åha med seg et par matfisk og en røykalaks heim, sier Wiggo Kittilsen.

Les Trønderbladet i går: Innfører lett fiske i Sokna

Flufiske er mest attraktivt for Wiggo Kittilsen. Her fra fjorårssesongen i Frøsethøken på Støren. Her har han fisket i over 25 år.