Bilcrossklassen for eldre gærninger over 50 år gjorde storsuksess i fjor. Det gikk så vilt for seg at sjefen sjøl NMK Melhus ble kjørtmed ambulanse til sykehus. I år er han på plass igjen, og til helgen brakerårets sesong på Bollandsmoen løs.

– Du aner ikke! Det ble en verstingklasse, humrer Tiller.

Til sykehus etter kraftig krasj

En strøm av eldre gærninger

Han grunnla klassen for eldre gærninger i fjor, og bestemte at idenne klassen skulle ikke bilene være til utlodning, slik de er i vanligebilcrossklasser.

– Dette er folk som har kjørt lenge, og når du har mistet bil påbil, så blir du lei, forteller Tiller.

Klassen ble en stor suksess. Det strømmet eldre gærninger tilbilcrossbanen, og kjørere som ikke hadde deltatt på årevis kom tilbake.

Normale regler i bilcross fungerer slik at hvem som helst kan bypå hvilken som helst bil som deltar i et løp. Budet er på 9000 kroner, og etterhvert løp trekkes ett bud, hvor budgiver faktisk får kjøpe den aktuelle bilenvedkommende har bydd på. På denne måten holder man kostnadsnivået i bilcrossnede, for de færreste vil legge store penger i en bil de vet de kan tape for enså liten sum.

En del går lei av dette etter hvert, og går over til rallycrossi stedet, eller legger opp.

Med den nye klassen med særstilte regler, fikk Tiller mangetilbake til banen, men forbundet satte dessverre en stopper for dette.

– De fant ut at dette med budene var imot regelverket, fortellerhan.

Klassen eksisterer derfor i år også, men nå med bud på bilene,som i andre klasser. Dette har resultert i at ingen har meldt seg i klassen sålangt.

Tiller trekker på skuldrene, fastslår at kan synes det var synd,men gir inntrykk av at det var artig så lenge det varte. Han skal kjøreuansett.

– Jeg skal delta i løp. Ikke det første, nå til helgen, men detvi skal arrangere i august.

Sesongåpning i helgen

Førstkommende helg er det nemlig sesongåpning på Bollandsmoen,med delvis ny banetrase, ny sykestue og nytt sanitæranlegg.

Ekstraordinært årsmøte for toaletter

Da blir det blant annet kvalifiseringsrunde til landsfinalen forjuniorer. Selve landsfinalen skal også kjøres på Bollandsmoen i år, noe NMKMelhus er veldig glade for.

Datoen er den 27. juli, og Tiller mener en del av ungdommene iMelhus har gode sjanser.

– Dette er gutter som ikke har vett til å være redd, smiler hanhoderystende.

Hos noen går det tydeligvis ikke over med alderen heller.