En huseier meldte mandag klokka 19.55 fra til politiet at det har gått et ras like ved bolighuset. Raset har ifølge politiet gått i Langdalen på Kvål, og nedenfor Litjrønningen. Bennavegen går like ved, men denne er ikke sperret ifølge operasjonsleder Randi Fagerholt hos Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Dette er et kvikkleireområde. To politipatruljer, geotekniker og ingeniør er på vei, sa Fagerholt i 21-tida.

Fagerholt opplyste da at det ikke var tatt stilling til om beboere i bolighuset skulle evakueres. Dette skulle ifølge politiet, bli vurdert når politi, geotekniker og ingeniør har vært på stedet.

Virksomhetsleder Terje Klungerbo i Melhus kommune sier ved 23-tida, at kommunen og NVE har vært på stedet der raset gikk.

- Overflata har glidd ut, og grunneieren må gjøre tiltak. Faren er avblåst. Det er tele i bakken, og så sklir det ut. Vi kommer til å se flere slike ras, sier Klungerbo.

Kvål har store forekomster av kvikkleire, og nylig sa NVE at det må bygges ei motfylling i Gaula før NVE vil tillate mer boligbygging eller annen aktivitet som kan generer økt befolkning.

Motfyllinga koster tre millioner kroner, og Melhus kommune har vært i samtale med Statens vegvesen for å få avklart om vegvesenet vil betale denne siden motfyllinga er nødvendig når ny E6 skal bygges. Melhus kommune har invitert toppledelsen i Statens vegvesen i region midt til å komme til et folkemøte på Kvål i løpet av mai.

NVE's krav om sikring fører til at Melhus kommune ikke får bygd pendlerparkering og omsorgsboliger, og idrettslaget får heller ikke bygd idrettshall eller nytt klubbhus.

FLERE RAS: - Vi kommer til å se flere slike ras, sier virksomhetsleder Terje Klungerbo.