Mattilsynet kom som kjent tidligere med et forslag om forbud mot sirkuselefanter, men dette blir det foreløpig ikke noe av. Landbruks- og matdepartementet åpner for fortsatt elefanthold i sirkus. Men i et forslag til nytt regelverk som er på høring stilles det krav om at elefanter skal ha selskap av en artsfrende.

- Vi forholder oss til det som blir bestemt av myndighetene, sier Arnt Helge S. Johansen i Cirkus Merano til Trønderbladet. Dersom det skulle bli et krav om flere elefanter, så har sirkuset tilgang på det. Baba kommer fra en familie med til sammen tre elefanter. Adriana Folco opptrer med Baba som hun har vokst opp sammen med, og Adrianas far har de andre to elefantene.

- Vi tar ikke noe på forskudd, og forbud er en ikke-sak slik saken står nå, sier Johansen.

Johansen sier at sirkuset ofte får uanmeldte besøk av Mattilsynet og at de aldri har fått negative anmerkninger for sitt dyrehold.

- Det er mange som opptrer med elefanter rundt i Europa, og direktøren er veldig nøye med hvem han plukker ut, tilføyer han.

I de nye reglene kreves det at elefantene får fotstell, har et oppholdssted som skal muliggjøre naturlig atferd og aktivitet, samt at elefantene ikke skal gjøre øvelser som kan være skadelige for dem.14 år unge Amedeo Folco jr. er en av de andre stjernene i Cirkus Merano som kommer til Støren torsdag.  Amedeo opptrer med  familiens kameler.

De stolte dyrene kan svinge seg i danselignende trinn, opplyser sirkuset.

På facebooksida Babas verden raser dyrevernere mot sirkus som benytter seg av elefanter.

LEVANGERAVISA/NTB: Sirkus rundt elefanter i norske manesjer

MED KAMEL: 14 år unge Amedeo Folco jr. er en av de andre stjernene i Cirkus Merano.