STYRER SPILLET: Her kjører Alf Inge Wang spillet i auditoriet.
(Foto: Kai Torgeir Dragland, NTNU)

STYRER SPILLET: Her kjører Alf Inge Wang spillet i auditoriet. Foto: Kai Torgeir Dragland, NTNU

Kan ha laget verdens mest lærerike spill

Buviking til gründerfinale i Texas.

NTNU-professor Alf Inge Wang drar i dag til USA, for selskapet Mobitroll er plukket ut som en av ti finalister i  gründerkonkurransen LAUNCHedu i Texas.

Der skal oppstartsselskaper fra hele verden konkurrere om å bli kåret til det neste store innen læringsteknologi.  Bill Gates vil være der, og ledelsen i Mobitroll håper på å få introdusert produktet sitt til Bill Gates personlig. 

Mobitroll, som har sitt utspring fra NTNU i Trondheim, har utviklet læringsspillet Kahoot! som er en såkalt spillbasert læringsplattform.

Kahoot! gjør det mulig for studenter og lærere å spille et kunnskapsbasert spill som engasjerer, er sosialt og stimulerer konkurranseinstinktet.

Spillet er i bruk på NTNU og er også prøvd ut i videregående skole, på Ikea og i barneskolen, blant annet på Buvik skole, forteller Wang:

- Fordelen er at det kan engasjere elever på en måte som de synes er artig, det er sosialt og de lærer noe, sier professoren fra Buvika.

Spillet kan starte med at elevene får presentert fagstoffet, for etterpå å delta i en quiz. Når de vet at de blir testet i quizen, skjerper de seg, har Wang erfart.

I quiz-spillet bruker studentene sitt eget digitale utstyr, f. eks.smarttelefoner, nettbrett eller laptop,  til å svare på spørsmål som vises fram ved hjelp av lærerens pc på storskjerm eller lerret.

I barneskoler fins det ofte klassesett med lesebrett, og de kan brukes, sier Wang.

Produktet Kahoot! er resultatet av forskning Alf Inge Wang har utført på NTNU sammen med sin masterstudent fra 2006, Morten Versvik.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
KAN BRUKE MOBILEN: I quiz-spillet bruker studentene sitt eget digitale utstyr, slik som smarttelefoner, nettbrett eller laptop.
(Foto: Kai Torgeir Dragland, NTNU
)

KAN BRUKE MOBILEN: I quiz-spillet bruker studentene sitt eget digitale utstyr, slik som smarttelefoner, nettbrett eller laptop. Foto: Kai Torgeir Dragland, NTNU

FORSKER: Alf Inge Wang.
(Foto: Solveig Tofte)

FORSKER: Alf Inge Wang. Foto: Solveig Tofte

Leses nå
 
Nyheter

Digre Transport tester ellastebil

80 år er gått siden Digre-familien startet med transportoppdrag. Nå får Digre Transport en av få ellastebiler i Norge.

Trailer mistet last

Rett utenfor Soknedal sentrum.

Melhus vokser aller raskest i hele Trøndelag

Mens det blir færre innbyggere i Midtre Gauldal.

Bygde ut for 15 millioner

Den private ungdomsskolen har nå tre klassetrinn og nybygg.

Meldte om grisekjøring

Mellom Støren og Melhus.