Lensmann Tor Kristian Haugan i Skaun kommune opplyser at etterforskninga av våpentyveriet på Gangaunet ved Ånøya fortsatt pågår. Han sier at oppbevaring av seks våpen er fullt ut lovlig, og at det ikke er noen begrensning på antallet, så fremt de oppbevares lovlig.

Våpenforskriften setter krav til at våpen er innlåst i godkjente skap, eventuelt i låst rom som politiet godkjenner utforminga av. Dersom den vitale delen er fjernet fra våpenet og låst inne, kan sjølve våpenet oppbevares utenfor våpenskap. Som vital del regnes sluttstykke, låsekasse eller pipe, avhengig av våpentype.

Fra 1. juli 2010 ble det påbudt å låse inne våpen, sjøl om det kun dreide seg om ett våpen. Våpenskap under 300 kilo skal være boltet fast på godkjent måte.

Det er først når antallet kommer over 25 registreringspliktige våpen i én og samme husstand at det stilles ytterligere krav til oppbevaring. Da skal oppbevaringsstedet være  beskyttet av godkjent innbruddsalarm med overføring til døgnbemannet alarmstasjon.

I hytter og andre hus som regnes som ubebodde er det ikke tillatt å oppbevare våpen, heller ikke i godkjente våpenskap.

Når våpen medbringes under jakt eller konkurranser heter det i våpenforskriften at våpenet skal oppbevares under forsvarlig tilsyn. Våpenet kan midlertidig forlates dersom en vital del tas med og oppbevares under tilsyn.

For ammunisjon gjelder spesielle regler, i henhold til våpenforskriften.

Les Trønderbladet: Etterforsker våpentyveri