Daglig leder Frode S. Marthinsen opplyser til Trønderbladet at de sluttet å produsere sodd i oktober/november. Avgjørelsen hadde ikke noe med reaksjonene fra Nord-Trøndelag om at de puttet kylling oppi den tradisjonsrike retten.

– Vi har fullt trøkk på ordinær produksjon av kylling. Vi driver døgnet rundt, og har mer enn nok å gjøre med å dekke det vanlige markedet for kylling. Produksjonen av sodd ble litt på sida av det vi egentlig ønsker å drive med, sier Marthinsen.

Han opplyser at produksjonen ble stanset i oktober/november. Ettersom dette er frysevarer, kan det fortsatt ligge igjen noe ”Trøndersodd” i butikkene.

– Hvordan ble soddet deres mottatt?

– Det var et rimelig populært produkt, sier Marthinsen.

Undervegs i sodd-krigen søkte tre produsenter i Nord-Trøndelag om merkebeskyttelse av sitt eget sodd. I forrige uke fikk de tillatelse til å beskytte produktet ”Festsodd fra Trøndelag”. Bak står Inderøy Slakteri, Dullum Slakteri og Thorsen Slakterforretning. De har nå enerett på navnet "Festsodd fra Trøndelag", med fastsatt innhold og oppskrift. Norsk Kylling kunne likevel ha fortsatt med sitt ”Trøndersodd”, men gjør det altså ikke.

– Hva andre fant på, hadde ingen betydning for vår vurdering, opplyser Frode S. Marthinsen.

Les Trønderbladet: Nord-Trøndelag vant soddkrigen