Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 934 50 100

  • Ring 934 50 100 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tronderbladet@tronderbladet.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord TB TIPS
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Trekker seg ut av krigen

Norsk Kylling kalte kyllingsoddet "Trøndersodd". Det førte til reaksjoner.

Daglig leder Frode S. Marthinsen opplyser til Trønderbladet at de sluttet å produsere sodd i oktober/november. Avgjørelsen hadde ikke noe med reaksjonene fra Nord-Trøndelag om at de puttet kylling oppi den tradisjonsrike retten.

– Vi har fullt trøkk på ordinær produksjon av kylling. Vi driver døgnet rundt, og har mer enn nok å gjøre med å dekke det vanlige markedet for kylling. Produksjonen av sodd ble litt på sida av det vi egentlig ønsker å drive med, sier Marthinsen.

Han opplyser at produksjonen ble stanset i oktober/november. Ettersom dette er frysevarer, kan det fortsatt ligge igjen noe ”Trøndersodd” i butikkene.

– Hvordan ble soddet deres mottatt?

– Det var et rimelig populært produkt, sier Marthinsen.

Undervegs i sodd-krigen søkte tre produsenter i Nord-Trøndelag om merkebeskyttelse av sitt eget sodd. I forrige uke fikk de tillatelse til å beskytte produktet ”Festsodd fra Trøndelag”. Bak står Inderøy Slakteri, Dullum Slakteri og Thorsen Slakterforretning. De har nå enerett på navnet "Festsodd fra Trøndelag", med fastsatt innhold og oppskrift. Norsk Kylling kunne likevel ha fortsatt med sitt ”Trøndersodd”, men gjør det altså ikke.

– Hva andre fant på, hadde ingen betydning for vår vurdering, opplyser Frode S. Marthinsen.

Les Trønderbladet: Nord-Trøndelag vant soddkrigen

 

Disqus
Nyheter

Lammelår og sosialt samvær

Ingen burde sitte alene i påsken.

- Vi later som vi ikke ser de røde dagene

På Hugaas rugeri har produksjonen gått for fullt i påskehelgen.

Den kommer tilbake

Temperaturen var 5,9 grader i Soknedal på påskeaften klokken 08.00.

- Vi later som vi ikke ser de røde dagene

På Hugaas rugeri har produksjonen gått for fullt i påskehelgen.

Mat og sosialt samvær

Ingen burde sitte alene i påsken.

Den kommer tilbake

Temperaturen var 5,9 grader i Soknedal på påskeaften klokken 08.00.

Påskeaften er dagen for lammestek

Men egentlig er det igjen en dag av fasten.

Solskinnsvakt for Røde Kors

Det er fortsatt skiføre i høyereliggende strøk, og mange er på hyttene

Send oss dine påskebilder

En nydelig påskedag på toppen av Gråskarven. Utsikt mot Ånøya og Malmsjøen skimtes i bakgrunnen. Hva gjør du i påsken? Send bilde til tronderbladet.no.

Tid for å søke om stipend

1. mai går fristen ut for å søke om Midtre Gauldals kulturstipend.