Kortversjonen av operaen Thora skal settes opp på nytt på Horg bygdatun, og oppsetninga er planlagt til Kulturdåggån i september neste år.

- Vi avliver myten om at operaen Thora er finkulturell. Den handler om hverdagslivet i vikingtida, og vi ønsker å skape et folkelig engasjement, sier Øystein Syrstad som er med i styret for stiftelsen Thora.

Kom på lørdag

Lørdag kommer Olavs Menn til Trøndertun i Melhus, og dit håper Syrstad at mange andre også kommer. Da blir det treff for dem som kan tenke seg å gi en hjelpende hånd for å få satt opp Thora på nytt.

- Olavs Menn er hæren til Olav Tryggvason. Vi trenger også andre som kan stille opp. Det kan være statister, sminkører, snekkere, kostymesyere, barnepassere og parkeringsvakter. Ingen er ubrukelige, sier Syrstad.

Kjærlighetsdrama

Som sist blir Horg bygdatun kulissene, og Syrstad tror at bygdatunet gjør det enklere å forstå handlinga. Operaen Thora er basert på det som trolig er en sann historie. Her vil en komme rett inn i et stykke melhushistorie.

- Dette er en universell historie om hat, kjærlighet, svik og storpolitikk, sier Syrstad.

Syrstad håper folk er like flink til å mobilisere til kulturdugnad som en så eksempel på under oppsetninga Bør Børson på Støren.