Vinmonopolet i Melhus er blitt tildelt diplom som bevis på at de er kåret til miljøfyrtårn. Overrekkelsen av diplomet skjedde torsdag.

Hva er utfordringa?

Butikksjef Atle Knudsen fortalte ordfører Jorid Jagtøyen, miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl og daglig leder Hans Petter Øien Kvam fra næringsforeninga i Melhus, at butikken har satset tungt på miljøvern. Butikken er en av over 100 butikker i Vinmonopol-systemet som er blitt miljøsertifisert. Lokalt har Vinmonopolet sett på blant annet sortering av søppel og strømforbruk.

- Den største miljøutfordringa er transport, sier Knudsen.

Gjennom uka mottar Vinmonopolet mange kasser med varer, og det er behov for både stort lager og lastebiltransport.

Vinmonopolet på Melhustorget har så god vekst i omsetninga at butikken kan få større sortiment slik at de fire ansatte kan gi et bedre utvalg til kundene.

- Jeg hører at folk skryter av at de får så god hjelp hos de ansatte, sa ordfører Jorid Jagtøyen.

195.000 liter alkohol

Butikksjef Knudsen opplyser at utsalget på Melhus har ei omsetning på cirka 45 millioner kroner, og selger 195.000 liter alkohol.

- Brennevinssalget går ned. Vi prøver å råde folk som for eksempel skal kjøpe inn til bryllup, om å kutte ned på brennevinsinnkjøpet og heller kjøpe vin. Ølomsetninga er doblet. Da jeg startet her som butikksjef for to år siden, slo jeg ut øl på grunn av at ølet var utgått på dato, forteller Knudsen.

Butikksjefen sier at Vinmonopolet satser på økt salg av alkoholfritt, og han sier at det finnes mange gode alternativer.