TEMAMØTE: Kari Byberg Øyen fra Hølonda sanitetsforening håper mange kommer på temamøtet 24. september. Arkivfoto

TEMAMØTE: Kari Byberg Øyen fra Hølonda sanitetsforening håper mange kommer på temamøtet 24. september. Arkivfoto

Møtes for å snakke om vold i hjemmet

Sanitetskvinner bryter tabu.

- Dette er et veldig skjult tema, og dette snakkes det ikke om, sier Kari Byberg Øyen fra Hølonda sanitetsforening.

Hølonda sanitetsforening og Horg sanitetsforening inviterer 24. september til temakveld for å snakke høyt om vold i hjemmet.

I anledning sanitetens uke, vil de to sanitetsforeningene ha felles temakveld, og den er lagt til nye Lundamo skole. En representant fra krisesenteret i Trondheim vil holde foredrag, mens Borghild Åmot vil orientere om saniteten. Åmot er blitt fylkesleder, og Byberg Øyen forteller at Hølonda sanitetsforening for tida er uten leder. Styret deler på oppgavene.

Sammen mot vold er temaet, og politiet og psykiatritjenesten er blitt invitert til å orientere om vold i familierelasjoner. Byberg Øyen sier at få vil snakke om vold i hjemmet.

- Hvor utøves volden og hvem utsettes? Hva kan lokalsamfunnet tilby kvinner som utsettes for vold. Hvordan påvirkes familielivet og barna. Er det hjelp å få for den som slår? Hvilke faresignaler skal en se etter. Dette er spørsmål vi ønsker å belyse, sier Byberg Øyen.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Omstilling må til når fabrikken flytter

Norsk Kylling vil hjelpe ansatte som blir overflødige når nyfabrikken blir ferdig, og Arbeiderpartiet mener det er riktig vei å gå.

Mulig med byggestart for E6 i 2021

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener det er mulig å starte bygging av E6 Melhus-Ulsberg i 2021. Torsdag besøkte hun E6-prosjektet Melhus-Trondheim.

– Stor overgang å starte på ungdomsskolen

Lundamo ungdomsskole har hatt synkende elevtall, og fortsetter satsinga på internasjonalt arbeid for å gjøre skolen ekstra attraktiv.

150 kokegroper og flere graver

Ras ser ikke ut til å ha fått folk i jernalderen til å gi opp boplassen.