Setra har de siste årene vært drevet som selskapslokaler og kafé. Siste driver på stedet, Ann Kristin Solem, har nå valgt ikke å underskrive videre leieavtale, etter at den nåværende avtalen går ut den 30. juni.

Stedet står dermed uten leietakere, og styremedlem i Lisbetsæter AS, Harald Holland, forteller at eierne derfor setter i gang en prosess med å undersøke muligheter for salg umiddelbart.

- Vi vil kontakte meglere for å få en takst i løpet av et par uker, forteller han.

Hva resultatet av taksten blir, vil være grunnlaget for om eierne i en generalforsamling, bestemmer seg for å selge eller ikke.

- De er vel tilbudt 2,5 millioner for stedet, og det har de sagt nei til. Jeg antar at de dermed vil ha litt mer enn det, sier Holland.

Vemodig lettelse

Stedet har i dag sju eiere, som er etterkommere etter «Yngre handelsstands forening» i Trondheim, som kjøpte setra i 1938. Det er noe vemod knyttet til tanken på salg, forteller Holland, men også en viss lettelse.

- Vi ser at det er begrensede muligheter til å følge opp drifta. Det er stort og krever mye, og å slippe det ansvaret blir godt, legger han til.

Holland håper en eventuell kjøper av stedet vil være interessert i å drive det videre i allmenn interesse på ett eller annet vis, men han tilføyer at det nok uansett blir den med det høyeste budet som får tilslaget.

- Det blir spennende, avlutter han.

Ønsker å fortsette driften

Ann Kristin Solem har drevet Lisbetsæter som kafé og selskapslokale de siste årene, og hun har nå valgt ikke å fortsette leieavtalen på stedet.

- Skal vi fortsette driften må det være under andre forutsetninger, sier hun.

Solem har leid lokalene av OAU Holding, med Ole Andreas Underland fra Trondheim i spissen, som har fungert som fremleier av stedet.

Solem forteller at Underland er interessert i å kjøpe setra, og skulle det bli en realitet, vil hun være villig til å fortsette leieavtalen. Da med helårs og full drift.

- Dette kan vi ikke i dag, blant annet på grunn av pålegg vi har fått i henhold til brannforskrifter. Det krever en del investeringer for å få dette til, forteller hun.

Solem sier at også hun er spent på resultatet av prosessen som Lisbetsæter nå går inn i.

TAR TAKST: Eierne av Lisbetsæter vil kontakte meglere for å få en takst i løpet av et par uker. Hva resultatet av taksten blir, vil være grunnlaget for om de bestemmer seg for å selge eller ikke.