Multiconsult har laget en analyse av Støren sentrum, og kommunen inviterer til folkemøte i kveld. Stedsanalysen blir gjennomgått, og det blir mulig å komme med innspill.

I dag bor det litt over 2.100 innbyggere i området som defineres som Støren sentrum. Politikerne regner med en årlig folkevekst på 2,13 prosent. Innen 2040 vil det bli 46 prosent flere innbyggere i sentrum. Veksten er størst på de eldste aldersgruppene. En ny sentrumsplan skal lages, og den vil legge føringer for hvordan folk i sentrum skal bygge og bo.

Støren sentrum er et viktig trafikknutepunkt. Den nye sentrumsplanen vil også si noe om hvor forretninger og næring skal lokaliseres. I dag er sentrumsfunksjonene spredt, og planen til Multiconsult beskriver tre tyngdepunkt: Prestteigen, Korsen og Stasjonsvegen. Ifølge prosjektleder Siri Solem i Midtre Gauldal kommune, skal planen komme med forslag til å gjøre Støren sentrum mer helhetlig. I dag er det flere barrierer på denne 1,5 kilometer lange strekninga.

31 prosent av de yrkesaktive i Midtre Gauldal pendler ut av kommunen. Dette tallet har vært stabilt de siste åra. Andelen som pendler inn i kommunen var 15,2 prosent i 2010. Dette tallet er svakt økende. Venstre-politiker Jan Tore Tangstad er leder i styringsgruppa for den nye sentrumsplanen, og sier at Støren blir stadig mer attraktiv for næringsutvikling i åra framover. I dag er det mangel på tomteområder for handel og industri.

- Situasjonen for Støren sentrum har endret seg. Vi har blitt mer attraktiv. Tidligere gav nok kommunen litt for enkle dispensasjoner fra gjeldende planer, for at nyetablerere skulle få så mange ønsker som mulig oppfylt. Nå ønsker vi å ta litt mer styring, sier Jan Tore Tangstad.

Folkemøtet på Støren holdes i kultursalen på GSK i kveld, onsdag 13. juni.

Det skjer allerede store endringer i Støren sentrum. Statoil-stasjonen nord for Korsen er nedlagt, og nytt boligprosjekt på Fredheim-området har nettopp kommet opp, og har solgt bra.
Siri Solem er kommunens prosjektleder i tre år for den nye sentrumsplanen. Jan Tore Tangstad er leder i styringsgruppa.