- Jeg hadde latterkrampe hele tida, sa kronprinsesse Mette-Marit etter at hun kom ut av crosscarten hun kjørte på banen til Børseth aktivitetsgård på Ler/Lundamo.

Torsdag gjestet kronprinsesse Mette-Marit Kjør for livet-prosjektet på Børseth aktivitetsgård, og hun ble godt mottatt av Kjør for livet-teamet, ordfører, fylkesmann og ikke minst ungdommene som er med i klubbene. Ungdommer fra blant annet Melhus og Midtre Gauldal fikk møte kronprinsessen.

Etter en omvisning i verkstedlokalene og inntak av lunsj laget av Stensås selskapsmat, kledde kronprinsessen på seg kjøredress og hjelm. Hun fikk kjøre noen runder på banen, og så ut til å trives.

- Jeg skulle ønske jeg hadde fått prøve mer. Det var fantastisk gøy, sa kronprinsesse Mette-Marit.

Trønderbladet spurte om crosscart nå blir leketøy for kronprinsbarna.

- Nei, jeg tror ikke det, sa kronprinsessen.

Hele kronprinsfamilien har stående invitasjon til å komme til Børseth aktivitetsgård for å prøve aktiviteter, og kronprinsessen sa at hvis barna hadde vært med en gang, ville de nok ha ønsket å prøve crosscart.

Kronprinsessen ankom i Kjør for livet-bussen, og ble tatt imot av ordfører Jorid Jagtøyen. Deretter gikk de inn i ett av verkstedlokalene, der Knut Ove Børseth orienterte om ungdomsorganisasjonens arbeid.

Mette-Marit virket avslappet og i godt humør. Hun tok også ordet, og oppfordret til applaus for prosjektet.

Etterpå fikk hun møte ungdommene i en lukket del i den andre delen av verkstedet.

-  Kronprinsessen selv har et ønske om å få møte ungdommer fra våre klubber i deres miljø. Vi skal samle noen av de nye klubbene våre inne i verkstedet vårt slik at de får fortelle om sine opplevelser i Kjør for livet, sier Knut Ove Børseth.

Klubber fra Melhus, Frøya, Orkdal og Skaun var representert på Børseth aktivitetsgård torsdag. Det var også den nyetablerte klubben i Midtre Gauldal.

I den åpne delen av dagen fikk Mette-Marit altså mulighet til å prøvekjøre en av crosskartene som ungdommene har bygget og jobbet på i vinter. Da var det ventet at en del unger ville være tilstede.

Knut Ove Børseth understreker at Kronprinsparets fond har betydd mye for prosjektet.

Les også: Haakon i rallybil i Melhus og Imponert kronprins.

Mette Marit virket avslappet og i godt humør.
Knut Ove Børseth orienterte om ungdomsorganisasjonens arbeid.
Flere ville få med seg kronprinsessebesøket på Børseth aktivitetsgård i Melhus.