Fylkesutvalget har vedtatt at fylkesrådmannen skal forberede en søknad om at fylkeskommunen skal overta persontogtrafikken. Det opplyser samferdselspolitiker Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) fra Melhus.

- Nå er busstilbudet blitt så bra at toget sakker akterut, sier Skurdal Hopsø.

Tirsdag tok fylkesutvalget for seg Jernbaneverkets forslag om å legge ned 31 stasjoner og deriblant Kvål togstopp og Ler togstopp. Trønderbladet har skrevet om pendlerprotester og lokalpolitikernes reaksjoner der ordfører, fylkesvaraordfører og opposisjonsleder har uttalt seg. Pendlere i Gauldalen har dannet Gauldal pendlerforening for å stå sterkere.

- Fylkespolitikerne har lest i avisa, og det har vært med på å gjøre oss mer sikker i saken. Det er et enstemmig fylkesutvalg som vil at en ikke skal forhaste seg med en ugjenkallelig nedleggelse av stasjoner nå. Legger en ned Ler togstopp nå, kan det bli vanskelig å få gjenopprettet den igjen. Jeg mener at dette også gjelder Kvål stoppested, sier Skurdal Hopsø.

Fylkeskommunen bestemmer over busstrafikken gjennom AtB, og økninga  i busstrafikken er formidabel med over 25 prosent økning i randkommunene til Trondheim.

- Det er fullt på bussen, og vi må få flere til å ta toget. Det er ingen løsning å legge ned stasjoner i Gauldalen. Jeg mener det er på tide at lokale folkevalgte tar over ansvaret for toget. Fylkespolitikerne har herredømme over bussen, men folkevalgte får ikke bestemme over toget. Fra Hovin og sørover har folk vært vant til å reise med tog, sier Skurdal Hopsø.