34 av Fagforbundets medlemmer i Melhus kommune er tatt ut i streik, og det gjelder blant annet kontorpersonell i Melhus rådhus og rundt om på skoler og barnehager. I tillegg er driftsledere og renholdere blant de streikeuttatte.

Streikekontor

Fagforbundet har fått opprette streikekontor i tredje etasje i Melhus rådhus, og der sitter Solfrid A. Løvseth som er hovedtilllitsvalgt og leder for Fagforbundet i Melhus.

- Vi har stått veldig sterkt på at vi vil ha sterk økning i ubekvemstillegget for dem som jobber turnus, flere hele og faste stillinger og et kronetillegg som privat sektor. Når det gjelder uønsket deltid i Melhus, har vi prøvd å få til en løsning flere ganger. Det er et langsomt arbeid, sier Løvseth.

Sentralbordet

Sentralbordet betjenes til daglig av personer som nå er tatt ut i streik, og personalsjef Roar Dønheim opplyser at lederen for servicesenteret betjener sentralbordet.

- Jeg vurderer å lære meg å betjene sentralbordet, sier personalsjef Dønheim.

Dønheim sier at det er relativt beskjedent uttak i Melhus, og at det er forhandlet med organisasjonene om en minimumsbemanning i blant annet sentralbordet. Dønheim venter nå på beskjed om det blir opptrapping.

- Det er ingen dramatikk, men streiken har selvfølgelig konsekvenser, sier Dønheim.

Uønsket deltid

Ett av de streikendes punkter er uønsket deltid. Det problemet har vist seg en tung prosess å løse i Melhus. Dønheim opplyser at en rapport med tiltak er levert rådmannen. Fungerende rådmann Morten Bostad opplyste i siste kommunestyremøte at han ikke kan love at rapporten blir lagt fram for kommunestyret før ferien.

- Vi har drøftet med organisasjonene om å gå over fra vakt hver fjerde til hver tredje helg, og det blir innført fra høsten av. Men det vil ikke løse problemet med uønsket deltid, sier Dønheim.

I tillegg vil personalseksjonen se etter om noen har gått i midlertidige stillinger i mer enn fire år.

Les om hvor de streikeuttatte jobber

STREIKEKONTOR: Hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth og Jorun Nervik er begge i streikestyret. De har fått bruke Fagforbundets kontor i rådhuset som streikekontor
Roar Dønheim er personalsjef i Melhus kommune