5.juni innføres elektroniske resepter i Sør-Trøndelag. Dermed blir det slutt på at pasienter trenger å oppsøke legekontoret for å få fornyet resepter om det ikke trengs legekonsultasjon, og det blir vanskeligere å forfalske resepter.

E-resepten blir gradvis innført over hele landet, og i løpet av 2013 skal den være innført i alle fylker.

Helsedirektoratet er positiv til e-resepten, og mener den vil bidra til tryggere legemiddelbruk, enklere rutiner og bedre utnyting av samfunnets ressurser.

- E-resept vil redusere omfanget av medisineringsfeil, og gi økt pasientsikkerhet. en viktig faktor er at reseptene blir mer korrekt utfylt fordi legen på en enkel måte kan gjøre nytte av oppdatert produktinformasjon fra Statens legemiddelverk, skriver Helsedirektoratet på sin nettside.

Dersom pasienten gir samtykke, vil legen få oversikt over hva andre leger har skrevet ut av medisiner. Helsedirektoratet forventer en nedgang av pasienter som oppsøker legekontorene for å hente resepter som kan fornyes uten legekonsultasjon fordi pasientene kan gå direkte til apoteket. Apotek og bandasjist kan laste ned resepten elektronisk.