Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 934 50 100

  • Ring 934 50 100 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tronderbladet@tronderbladet.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord TB TIPS

Elektronisk resept i Sør-Trøndelag

Bort med uforståelig doktorskrift

5.juni innføres elektroniske resepter i Sør-Trøndelag. Dermed blir det slutt på at pasienter trenger å oppsøke legekontoret for å få fornyet resepter om det ikke trengs legekonsultasjon, og det blir vanskeligere å forfalske resepter.

E-resepten blir gradvis innført over hele landet, og i løpet av 2013 skal den være innført i alle fylker.

Helsedirektoratet er positiv til e-resepten, og mener den vil bidra til tryggere legemiddelbruk, enklere rutiner og bedre utnyting av samfunnets ressurser.

- E-resept vil redusere omfanget av medisineringsfeil, og gi økt pasientsikkerhet. en viktig faktor er at reseptene blir mer korrekt utfylt fordi legen på en enkel måte kan gjøre nytte av oppdatert produktinformasjon fra Statens legemiddelverk, skriver Helsedirektoratet på sin nettside.

Dersom pasienten gir samtykke, vil legen få oversikt over hva andre leger har skrevet ut av medisiner. Helsedirektoratet forventer en nedgang av pasienter som oppsøker legekontorene for å hente resepter som kan fornyes uten legekonsultasjon fordi pasientene kan gå direkte til apoteket. Apotek og bandasjist kan laste ned resepten elektronisk.

Mer å lese på Trønderbladet:
comments powered by Disqus
Leses nå:
Nyheter

Unormalt lite vann i Samsjøen

TrønderEnergi hevder den lave vannstanden har en naturlig forklaring, og at de ikke tapper mer enn nødvendig.

Lensmannskontoret stenger

I sommer blir Melhus lensmannskontor stengt

Eiendomsskatten i Midtre Gauldal

Sein utskriving av skatten skyldes snømengdene

I sitt svar til Sivilombudsmannen avviser rådmannen i Midtre Gauldal ulovlig utskriving av eiendomsskatten i 2015. Årsak: snøforholdene i kommunen gjorde det vanskelig å taksere eiendommer på et tidligere tidspunkt.

Høytid for kennelopphold

Det kan være hektisk hos veterinærene i tida før sommerferien. Når eierne skal på ferie må dyra gjerne på pensjonat, og da må alt være på stell.