Det er færre klager på lukt og forurensning hos Norsk Kylling.

Norsk Kylling på Støren skal øke slaktemengden, og har søkt Fylkesmannen om tillatelse. Fagleder Øyvind Aundal i Midtre Gauldal kommune er positiv til planene.

- Vi har et bestemt inntrykk av at forholdene rundt lukt og utslipp er bedre nå. Kommunen har få klager. Før 2011 var det ofte henvendelser til kommunens administrasjon, sier Øyvind Aundal.

- Hva går klagene ut på i dag?

- De få som har klaget nevner at fabrikkporter står åpne, og støy fra et ventilasjonsanlegg i nordenden, sier Aundal.

Kommunen arbeider med en reguleringsplan for Engan, blant annet ut fra et ønske hos Norsk Kylling om framtidige utvidelser. Det vil komme en støymåling og en geologisk rapport, og analyser av lukta foreligger allerede.

- Hva sier denne?

- Konklusjonen er at det vesentlige av lukta i dag kommer fra grillanlegget, og ikke fra slakteprosessen, sier Aundal.

- Betyr dette at lukta er mindre sjenerende?

- Lukt er jo veldig subjektivt. Noen vil oppleve lukta av grillet kylling som god, mens andre, og kanskje de som utsettes mye for den, er av en annen mening, sier Aundal.

LES OGSÅ:

Norsk Kylling bygger ikke slakteri på Østlandet

Nortura velger Norsk Kylling