Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 934 50 100

  • Ring 934 50 100 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tronderbladet@tronderbladet.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord TB TIPS

Slik fjerner du saltet under bilen

Reodor Felgen-metode for underspyling av privatbiler

I løpet av vinteren sprøytes det mye salt på veiene for å motvirke glatte veier og trafikkulykker. Salt som fester seg spesielt på bilenes understell forårsaker rustangrep på bilens karosseri og vitale deler under bilen.

Det er derfor viktig å få spylt bort saltbelegget etter vinteren. Underspyling hos bensinstasjoner er nok mest effektivt, men et stykke på vei kan man komme ondet til livs ved en "patentert" Reodor Felgen-metode som  ble utviklet i Varmbu forleden ettermiddag.

Metoden er utviklet blant annet for å slippe å jekke opp bilen. Benytt en vanlig hagevanningsspreder og plasser den under bilen, og flytt på sprederen slik at hele understellet dekkes av vannstrålene. Selv om trykket ikke er så stort og man må bruke litt tid på operasjonen, så vil man kanskje fjerne det mye av veisaltet. Lykke til, men husk på at du må betale kommunen for vannforbruket.

 

Mer å lese på Trønderbladet:
comments powered by Disqus
Leses nå:
Nyheter

Nye regler for sykkelritt

Stortinget ønsker mobile vakter som dirigerer trafikken.

Mopedkjører pågrepet

Mistenkes for å ha kjørt med alkohol i blodet.

Kjemper om barnehage på Korsvegen

115 underskrifter er kommet inn for at Korsvegen skal få idrettsbarnehage mens Arbeiderpartiet vil ha kommunal barnehage.

- Føler meg alene

Nesten ingen støtter varaordfører Stine Estenstad (H) når hun argumenterer for at Melhus+Skaun blir bra.

Tror noen har hatt et oljeuhell

Miljøvernrådgiveren håper noen vil melde seg slik at kommunen slipper å bruke mye tid på å lete etter kilden for oljesølet på Korsvegen.