Den så omtalte Lundamo-hamburgeren er blitt tatt ned fra taket på tidligere Lundamo veikro, og er flyttet til Skien.

- Veldig mange har spurt etter hamburgeren, og mange syntes det var trist. De har sagt at hamburgeren er Lundamo. Andre har syntes at det var på tide, sier huseier Jarl Wessel Stølhaug.

Stølhaug la ut plasthamburgeren på finn.no, og håpet å få noen kroner for den. I stedet for å ende opp som verdens dyreste hamburger, ble det null kroner i inntekt.

- Overveldende mange spurte etter en gammel hamburger, men det var få som ville betale noe. Jeg håper å få ei flaske konjakk til jul. Han som fikk hamburgeren, gjorde jobben med å ta den ned fra taket, sier Stølhaug.

Hamburgeren ble tatt ned før i uka, og Stølhaug sier at han har fått mange kommentarer etterpå.

Hvem som har fått hamburgeren, kan ikke Stølhaug si noe om ettersom han ikke husker navnet. I farten glemte han å notere navnet ettersom overtakeren ikke ville ha noen kvittering. Overtakeren ville ikke ha noe publisitet heller. Men det Stølhaug fikk vite, er at hamburgeren blir satt opp på en nybygd garasje i Skien. En amcar-entusiast har satt opp en stor garasje, og en "gutteklubb" samles der for å dyrke amcar-interessen. Entusiasten samler også på amerikanske bensinpumper.

Hamburgeren var hel og grei da den ble tatt ned fra taket, og var så stor at en sønn av Stølhaug kunne krype inni den mens den ennå sto på taket. Den er rundt 20 år gammel, og Stølhaug sier at den forårsaket et tak med lekkasje. Selve bygget ble satt opp først på 1970-tallet, og var sist brukt til veikro inntil driverne gikk konkurs. Nå blir det lagt nytt tak over den delen der det kommer et treningsstudio. Resten av bygget har nytt tak.

Adressa.no omtaler kjøperen Her havner Lundamo-burgeren