Pågangen på bussene fra Gauldalen mot Trondheim er så stor atAtB vurderer å sette inn flere busser.

– Vi vurderer kapasiteten sammen med Nettbuss, og vil sette innekstra kapasitet, sier markedssjef Grethe Opsal i AtB.

Både AtB og Trønderbladet har fått tilbakemelding fra reisendeom at det er svært fullt på bussene. Dette gjelder særlig busser som går fraMelhus sentrum og sørover. Folk forteller om at mange må stå, og at de synesdette er utrygt når bussen kjører i 70-80 km/t. Dessuten synes de det er etparadoks at mange må stå når det opplyses at folk skal ha på setebelter.

– Det er blitt timinuttersavganger fra Melhus til Trondheim, ogvi håper at hyppige avganger vil avlaste de mest belastede tidspunktene. Vi følger med, og vi kommer til å sepå hvilke avganger som er fulle, sier Opsal.

Kapasitetsbehovet skal løses med flere busser, opplyser Opsal.

– Vi har full forståelse for at folk reagerer på at bussene erfulle, sier Opsal.

I henhold til forskrifter kan bussene ha ståplasser.

Når det gjelder laventrebussene som mange har klaget på, sierOpsal at det ikke blir satt inn andre typer busser der laventrebussene harkommet.

– De bussene som går i det nye anbudsområdet, skal ha universellutforming av hensyn til rullestolbrukere, funksjonshemmede og folk som trillerbarnevogn. Dessuten er det krav om effektiv av- og påstigning i Trondheim. Påde lengre strekningene i neste anbudsrunde vil det bli satt annen type buss,sier Opsal.