Fra nyttår blir det hyppigere avganger fra Melhus sentrum,pendlerrute fra Brekkåsen til Lade og avganger fra det nye boligfeltet på Løvset.

AtB satser på enda flere vil reise kollektivt fra Gauldalen for å komme seg til jobb i byen. Hittil i år har 65.000 flere reist med buss fra Melhus, og målet er å få ytterligere noen til å reise kollektivt framfor å kjøre bil.

Fra 1. januar trer det nye anbudet i verk, og det betyr at Nettbuss Trøndelag vil kjøre mange flere busser fra og til Melhus. Administrerende direktør Ada Myhren i AtB opplyser at alle bussene fra da av, vil være grønne som i Trondheim. Det blir fortsatt bytakst på bussene.

Arbeidsbussen

Reisende kan vente seg flere nyheter. Den ene er at AtB setter opp ei ny rute fra Brekkåsen. Den vil gå via Melhus sentrum og til Tiller og Lade fra mandag til fredag. Bussene går klokka 06.05 og 07.05 slik at yrkesaktive kan nå fram til arbeidsplassene i byen i tide.

Fra Brekkåsen blir det også bussrute som korresponderer med bussen som går til Stjørdal.

Dessuten settes det opp ei ny rute fra Hesttrøa på Løvset. Der er det kommet et nytt boligfelt med bussholdeplass ved fylkesveien. Derfra går det buss til Melhus sentrum slik at de reisende kan komme seg videre enten nordover eller sørover i dalen.

Hvert tiende minutt

I rushtida vil det gå buss hvert tiende minutt fra Melhus sentrum, og det er en styrking av rutefrekvensen i forhold til i dag. Markedssjef Grethe Opsal sier at det vil bli mulig å bruke Mobillett på rutene som hører til stor-Trondheim.