Norturas kyllingprodusenter i Nord-Trøndelag skal bruke Norsk Kylling sitt anlegg på Støren som slakteri. I dag går mesteparten av trønderkyllingen til Elverum, og omlegginga skal skje over litt tid. En avtale med Norsk Kylling kommer som en følge av vedtaket om ny slakteristruktur, som Nortura gjorde i dag. Konsernet satser på to kyllingfabrikker i Norge, nemlig på Elverum og Hærland. Planene om slakteri på Fosen ble forlatt tidligere i år.

Kommunikasjonsdirektør i Nortura, Nina Sundqvist, sier det er effektivitetshensyn som gjør at konsernet bare vil ha to kyllingslakteri i Norge. Hensynet til transportavstand gjør at produsentene i Nord-Trøndelag blir tilknyttet anlegget på Støren. Hit kommer også Nortura-kyllingen fra Sør-Trøndelag når det er for kaldt til å kjøre dem til Elverum. Spis Grilstad sitt anlegg i Malvik brukes også i noen grad til leieslakting.

Nortura har ca 80 kyllingprodusenter i Trøndelag, med halvparten på hver av de to fylkene.

For Norsk Kylling innebærer avtalen med Nortura at de øker fra 15 til 20 millioner kyllingslakt i året. Ifølge styreleder Jaan Ivar Semlitsch skal de greie dette uten store investeringer i anlegget. Men slakteriet trenger flere ansatte. En stor del av Nortura-kyllingen blir kjøpt og videreforedlet på Støren.

Norsk Kylling regner med en omsetningsvekst på rundt 20 prosent neste år. 2012 blir en milepæl for konsernet, som vil passere 1 milliard kroner i omsetning.